08 Νοεμβρίου 2023

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2022-23

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 07/11/2023

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.:132

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες  Δ.Ε. Ρεθύμνου

                                 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ

 

Η «νέα» ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στο …δόγμα Κεραμέως, έχοντας αφήσει τα σχολεία με εκατοντάδες ακόμα κενά, χωρίς υποδιευθυντές, υλικοτεχνικές υποδομές, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ρίχνει το βάρος των ευθυνών στους εκπαιδευτικούς και καλεί τους νεοδιόριστους συναδέλφους σε «ατομική αξιολόγηση» από τους συμβούλους επιθεωρητές ως προϋπόθεση της μονιμοποίησής τους και κατά παρέκκλιση του εργατικού δικαίου για όσους έχουν συμπληρώσει τη διετία από το ΦΕΚ διορισμού.

 

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επισημαίνει και υπενθυμίζει:

·         Ακόμα και οι συνάδελφοι που αξιολογήθηκαν περιμένουν επί ματαίω τη μονιμοποίησή τους, καθώς παρεμβάλλονται και άλλες «πίστες».

·         Αξιολογηθέντες ή μη, όσοι συμπλήρωσαν τη διετία λαμβάνουν κανονικά τα Μ.Κ. τους, παίρνουν μεταθέσεις και αποσπάσεις. (Μπορούν να γίνουν έως και διευθυντές!).

·         Η πολυπόθητη μονιμοποίηση θα είναι …προσωρινή, αφού στον εργασιακό βίο προβλέπονται συνεχείς αξιολογήσεις. (Και όχι απαραίτητα με εξασφαλισμένη θετική εισήγηση).

 

Με λίγα λόγια, δεν …ξεμπερδεύουμε! Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε αυτή την ταπεινωτική, γραφειοκρατική και αντιπαιδαγωγική διαδικασία είναι να πάρουμε μέρος στη νόμιμη και εν ισχύ απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση. Τα βήματα είναι τα εξής:

·         Απαντάμε στο μέιλ του συμβούλου για «ραντεβού» με τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ (συνάπτεται). Κατόπιν τούτου δεν χρειάζεται άλλη επικοινωνία.

·         Καταθέτουμε έντυπη και υπογραμμένη τη δήλωση στη διεύθυνση του σχολείου μας και ζητάμε αριθμό πρωτοκόλλου.

·         Προαιρετικά, κοινοποιούμε τη δήλωση και γενικά επικοινωνούμε με το σωματείο μας (elmereth@gmail.com) και καθιστούμε ενήμερο και τον σύλλογο του σχολείου μας.

 

Εάν ωστόσο κάποιος συνάδελφος έχει κλείσει ραντεβού και στη συνέχεια θέλει να κάνει απεργία - αποχή μπορεί να εκτελέσει τα ίδια ακριβώς βήματα ματαιώνοντας την αξιολόγηση.

 

Τέλος, θυμίζουμε πως η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας που μπορεί να κάνει ο αξιολογούμενος ή και όλος ο σύλλογος διδασκόντων σε περίπτωση επίσκεψης του συμβούλου για αξιολόγηση. (Αν και, εφόσον δεν έχει κλειστεί ραντεβού, ο σύμβουλος δεν μπορεί να προχωρήσει στη διαδικασία).

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

·         Θα ερευνήσει τη δυνατότητα προσφυγής κατά της ΔΔΕ Ρεθύμνου διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όσων εκπαιδευτικών έχουν συμπληρώσει τη δοκιμαστική διετία.

·         Καλεί όλους τους συναδέλφους της Δ.Ε. Ρεθύμνου που διορίστηκαν από το 2020 και μετά σε ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση στο Στέκι Καθηγητών Ρεθύμνου τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 19.15.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                 Η  Γ. Γραμματέας

                                Χρήστος Σουρουλής           Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: