07 Νοεμβρίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΑΝΑΣ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2022-23

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 07/11/2023

faceboοκhttps://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.:133

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

 ΠΡΟΣ: Δήμο Μυλοποτάμου

ΚΟΙΝ: Σχολικές  μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

/ΔΔΕ Ρεθύμνου/ Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

                                 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΑΝΑΣ

 

Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου,

 

όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μαραγκάκης με γραπτή εισήγησή του στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προτείνει να κλείσουν τα Γυμνάσια Κράνας και Συβρίτου και να «συγχωνευτούν» με αυτά του Γαράζου  και του Φουρφουρά αντίστοιχα.

 

Όπως έχουμε εκτενώς αναφέρει (συνημμένα σας αποστέλλουμε και τη σχετική ανακοίνωση), η πιθανή συγχώνευση του Γυμνασίου της Κράνας με του Γαράζου (όπως άλλωστε και αυτή της Συβρίτου με του Φουρφουρά), θα οδηγήσουν σε μια σειρά από δυσεπίλυτα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αύξηση της μαθητικής διαρροής και την υποβάθμιση της υπαίθρου του νομού μας. Ειδικά για το σχολείο της Κράνας γνωρίζουμε όλοι ότι επιτελεί έναν καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής, παρά τα προβλήματά του, για τα οποία ευθύνονται οι κυβερνητικές πολιτικές και – με το δικό της μερίδιο ευθύνης – και η ΔΔΕ Ρεθύμνου.

 

Σε αυτό το πλαίσιο μάς ξενίζει το γεγονός ότι – σε αντίθεση π.χ. με το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου, που τοποθετήθηκε άμεσα, σαφώς, ομόφωνα και εναντίον σε σχέση με την πιθανότητα κλεισίματος του Γυμνασίου Συβρίτου – ο Δήμος Μυλοποτάμου δεν έχει εκφράσει δημοσίως καμία θέση, όπως θα όφειλε ως άμεσα εμπλεκόμενος φορέας.

 

Ως εκ τούτου ζητάμε:

·         Να υπάρξει άμεσα δημόσια τοποθέτηση του Δήμου Μυλοποτάμου σχετικά με το αν συμφωνεί ή όχι με την εισήγηση του κ. Μαραγκάκη.

·         Να συγκληθεί επίσης άμεσα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου, μέλος του οποίου είναι και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, για να συζητήσει και να εισηγηθεί επί του θέματος.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος           Η  Γ. Γραμματέας

                               Χρήστος Σουρουλής               Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: