26 Ιουνίου 2024

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ [….]

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

 Ρέθυμνο, 20/06/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 090

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: ΠΥΣΔΕ/ ΔΔΕ Ρεθύμνου

 ΚΟΙΝ: ΠΔΕ Κρήτης/ ΥΠΑΙΘΑ

                                                                              

 

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ [….]

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Με την υπ’ αριθμό […..] ανακοίνωσή του το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου εισηγείται την τοποθέτηση σε οργανικά κενά των εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας που είτε έχουν έρθει με μετάθεση από άλλο ΠΥΣΔΕ στην περιοχή μετάθεσης Ρεθύμνου, είτε  έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης - βελτίωσης θέσης, είτε βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ,  είτε κρίθηκαν υπεράριθμοι στην οργανική τους θέση και τους δίνεται η δυνατότητα να προβούν σε μετάθεση εντός της ίδιας περιοχής (βελτίωση θέσης),  σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 15 του ΠΔ 50/1996,  όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 13 του ΠΔ 100/1997 «Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Σε αυτή τη διαδικασία παρατηρούμε ότι δόθηκε οργανική θέση στ[….] εκπαιδευτικό [………] στο [……….]. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπηρετούν με οργανική θέση οι [……..] με υποχρεωτικό ωράριο […] ωρών. Τα τμήματα του συγκεκριμένου σχολείου είναι […] και οι ώρες διδασκαλίας [….]. Επομένως η οργανική θέση δόθηκε με μόλις 7 ώρες διδασκαλίας μαθημάτων α΄ ανάθεσης. [……………….]

 

Επισημαίνουμε ότι ο/η συνάδελφος που τοποθετήθηκε στο [……….] θα κριθεί οργανικά υπεράριθμος/η και θα προηγείται στις επόμενες τοποθετήσεις (οργανικές - λειτουργικές) έναντι των υπολοίπων συναδέλφων. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, επιδιώκοντας εκ του θεσμικού του ρόλου να διαφυλαχτεί η νομιμότητα και η ισονομία, ζητά, σε πρώτη φάση, από το ΠΥΣΔΕ να εξηγήσει με ποια λογική και βάσει ποιου νομικού πλαισίου πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση.

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                           Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                    Δέσποινα Νικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια: