18 Φεβρουαρίου 2024

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

 ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

 Ρέθυμνο, 18/02/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

 ΕΞΕΡΧ.:045

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

  ΠΡΟΣ: ΕΚΠΑ/ΟΔΠΤΕ/ΑΔΕΔΥ/

ΟΛΜΕ/ΣΔΠ-ΕΚΠA

 ΚΟΙΝ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

 Εκπαιδευτικά σάιτ

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ζητά να ανακληθεί η πράξη του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) με την οποία προβαίνει σε άμεση αναστολή της ισχύος σύμβασης με τον ΕΛΚΕ του Δημήτρη Αντωνίου, συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου επί 19 χρόνια και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου (Κ.Σ.) της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

 

Ζητάμε επίσης να ανακληθεί η διενέργεια ΕΔΕ για τα μέλη όλου του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, για το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης (!!!) που πήρε την απόφαση στήριξης στον αγώνα των φοιτητών και για δύο ακόμα από τα μέλη του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ.

 

Το «έγκλημα» του Δημήτρη Αντωνίου και των άλλων μελών του Συλλόγου ήταν ότι υλοποίησαν την απόφαση της Γ.Σ. για συμβολικό αποκλεισμό του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ), από κοινού με τους φοιτητικούς συλλόγους, διαμαρτυρόμενοι τόσο ενάντια στην επιχειρούμενη ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων (με κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος), όσο και ειδικότερα σε σχέση με τις επιβαλλόμενες από την κυβέρνηση «τηλε-εξετάσεις».

 

Πρόκειται για μια εκδικητική και πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση που θέλει να τρομοκρατήσει εργαζομένους και φοιτητές, ποινικοποιώντας παράλληλα αποφάσεις συνελεύσεων. (Όπως τελευταία βλέπουμε να συμβαίνει και στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)· ενέργεια ασφαλώς που δεν είναι αποκομμένη ούτε από το νομικό πλαίσιο (νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη), ούτε από τη συνολική εφαρμοζόμενη πολιτική. Είναι κρίμα ωστόσο πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αντί να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αξία των πτυχίων των φοιτητών τους, να συμπορεύονται με την κυβέρνηση στον αυταρχισμό και την αποδιάρθρωση της Παιδείας.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                    Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                   Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: