15 Φεβρουαρίου 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 14/02/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

 ΕΞΕΡΧ.:043

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

  ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αναγκάζεται για πολλοστή φορά να επανέλθει στο ζήτημα της χορήγησης κανονικών αδειών από διευθυντές και διευθύντριες σχολείων σε αιτούντες εκπαιδευτικούς, καθώς πληροφορούμαστε ότι συνάδελφοι αποθαρρύνονται από τις διευθύνσεις των σχολείων τους να αιτηθούν αδείας για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους «γιατί θα στην κόψει η ΔΔΕ».

 

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, για μία ακόμα φορά, να αναφέρουμε τα αυτονόητα:

·        Η αίτηση για άδεια απευθύνεται στο σχολείο και όχι στη ΔΔΕ. Ας την εγκρίνει λοιπόν η διεύθυνση του σχολείου και ας πάρει την ευθύνη η ΔΔΕ αργότερα, αν την «κόψει».

·        Οι κανονικές άδειες προβλέπονται για προσωπικούς, οικογενειακούς κ.ο.κ. λόγους και δεν προϋποθέτουν την προσκόμιση δικαιολογητικών.

·        «Συνεννοήσεις», «προφορικές οδηγίες» και πάει λέγοντας δεν προσιδιάζουν ούτε σε δημόσια υπηρεσία, ούτε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όποιος έχει διαφορετική άποψη για το γράμμα του νόμου, να την τεκμηριώσει γραπτά και ενυπόγραφα.

 

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να υποβάλλουν κανονικά τις αιτήσεις τους για άδεια και να ενημερώνουν το σωματείο για τυχόν προσκόμματα, ώστε να προβαίνουμε στις κατάλληλες ενέργειες.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                 Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής           Δέσποινα Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: