02 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

              ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

               Ρέθυμνο, 30/01/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

               ΕΞΕΡΧ.: 035

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

               ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

                              Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

                ΚΟΙΝ:   Δήμοι Π.Ε. Ρεθύμνου                  

                Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

                                                                     

                                              

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29/1/2024 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως τα εξής θέματα:

·         Ασφάλεια των σχολικών μονάδων.

·         Στεγαστικό Ειδικής Αγωγής.

·         Οξύ ζήτημα στέγης των εκπαιδευτικών.

 

Αναφορικά με το πρώτο θέμα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ έθεσε το αίτημα για τακτικούς ελέγχους, με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, από συνεργεία του Δήμου ώστε να προλαμβάνονται περιστατικά όπως εκείνο σε Γυμνάσιο της πόλης. (Χωρίς να υποτιμώνται οι τεράστιες ευθύνες της κεντρικής διοίκησης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότερες σχολικές μονάδες της χώρας). Ο δήμαρχος από την πλευρά του ενημέρωσε ότι δρομολογείται καταγραφή (από ιδιώτη) όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων ευθύνης του Δήμου, ώστε να γίνουν και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις, ενώ θα γίνει και πρωτοβάθμιος στατικός έλεγχος, όσον αφορά ζητήματα αντισεισμικότητας.

 

Για το στεγαστικό της Ειδικής Αγωγής, η ενημέρωση είναι πως πιθανόν μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου θα έχει υπογραφεί η χρηματοδότηση μετασκευής του πρώην ΚΕΓΕ, ενώ είναι θέμα ημερών και η υπογραφή ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης των εν λόγω εγκαταστάσεων στον Δήμο. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών επισήμαναν πως έχουν ακούσει πολλές φορές παρόμοια ενημέρωση χωρίς ευτυχές αποτέλεσμα. Ωστόσο ο κ. δήμαρχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το πρόβλημα οδεύει στη λύση του.

 

Όσον αφορά το οξύ πρόβλημα στέγης που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στο Ρέθυμνο, ο κ. Μαρινάκης αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε πως ο Δήμος δεν έχει πολλές δυνατότητες ή αρμοδιότητα, ωστόσο ενημέρωσε πως σχεδιάζεται από την κεντρική διοίκηση ανέγερση κατοικιών σε οικόπεδο κοντά στους Αρμένους, που ένα μέρος τους προορίζεται για εκπαιδευτικούς.

 

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα επιμείνει στα προαναφερθέντα ζητήματα, καθώς και σε άλλα που δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο να συζητηθούν εκτενώς, και θα ζητήσει συνάντηση και με τον νέο αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ν. Παπαδογιάννη.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                  Δέσποινα Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: