07 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. ΕΛΜΕΡ 05-02-2024

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 06/02/2024

faceboοκ: https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.:040

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ

                               ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. ΕΛΜΕΡ 05-02-2024

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 05-02-2024 που συγκάλεσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.      Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ 10/2/2024: Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στηρίζει το πλαίσιο διεκδίκησης της ΟΛΜΕ και θα ψηφίσει την πιο αγωνιστική πρόταση που θα κατατεθεί στη Γ.Σ. Θα καταθέσει επίσης πρόταση κήρυξης απεργίας - αποχής από την ατομική αξιολόγηση που θα καλύπτει και τους συναδέλφους των Π.Π.Σ.

2.      Νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Το Δ.Σ. θα συνεχίσει την καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων για τις πτυχές του νέου νόμου (που δεν αφορά μόνο την ΕΕΚ), καθώς και την προσπάθεια για άμεση επίλυση του στεγαστικού ζητήματος της ΕΕΚ στο Ρέθυμνο.

3.      Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Η Γ.Σ. εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην απόπειρα παράκαμψης - παραβίασης του Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς και σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης του αγαθού της Παιδείας. Η Γ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε όλες τις σχετικές κινητοποιήσεις.

4.      Οριακή κατάσταση Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που προσπαθούν να σώσουν το Γ.Ν. Ρεθύμνου. Είμαστε αντίθετοι στην ωμή νομιμοποίηση για το ‘’φακελάκι’’, ζητάμε πλήρη και δωρεάν υγειονομική φροντίδα για όλο τον λαό και θα συμμετέχουμε σε κάθε σχετική κινητοποίηση.

 

Πριν τη Γ.Σ. υπήρξε διαδικτυακή και δια ζώσης συζήτηση του Δ.Σ. με διευθύντριες και διευθυντές σχολείων για το θέμα της ατομικής αξιολόγησης. Στη συζήτηση ξεδιπλώθηκαν και αναλύθηκαν λίγο ως πολύ όλες οι πτυχές του ζητήματος. Το Δ.Σ. ανέπτυξε με επιχειρήματα τη διαφωνία του για την ατομική αξιολόγηση και κάλεσε τους συναδέλφους διευθυντές και διευθύντριες να μπουν στην απεργία - αποχή. (Σχετικά, θα εκδοθεί αναλυτικότερο ενημερωτικό δελτίο).

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος              Η Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής         Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: