13 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 13/12/2023

faceboοκ: https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 012

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου/

ΣΓΚ ΣΜΕΑΕ /ΣΕΠΕ/ Ένωση Γονέων/ Σωματείο ΑμΕΑ/ Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό/

ΔΔΕ Ρεθύμνου/ΠΔΕ Κρήτης/Δήμο Ρεθύμνης/

 ΥΠΑΙΘΑ/ΥΠΕΣ

Κόμματα/Βουλευτές/Δημοτικές παρατάξεις

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων φορέων και πολιτικών σχηματισμών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Στέκι Καθηγητών, ύστερα από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η συνάντηση για τη σχολική στέγη στην Ειδική Αγωγή και, ειδικά, για το φλέγον και χρονίζον ζήτημα του «ΚΕΓΕ».

 

Στη συνάντηση, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ, παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συλλόγων διδασκόντων ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ, οι πρόεδροι των Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ και Ειδικού Δημοτικού Α. Πισκοπάκη, Ν. Ζάννης και Γ. Τσουντάνης αντίστοιχα, καθώς και άλλα μέλη των Δ.Σ., οι πρόεδροι του Σωματείου ΑμΕΑ Ρεθύμνου, του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό και της Ένωσης Γονέων Γ. Τσαχάκης, Ειρ. Κλάδου και Ελ. Δραμιτινού, καθώς και άλλα μέλη των οικείων Δ.Σ., η Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης Κ. Κατσιπουλάκη, ο Ι. Μαρινάτος εκ μέρους του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας και της ΑΔΕΔΥ, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Μαζί για την Αλλαγή» και «Λαϊκή Συσπείρωση» Ειρ. Κουτσαλεδάκη και Μ. Μανουσογιάννης, το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δουλουμπέκης και άλλοι πολίτες που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με την Ειδική Αγωγή.

 

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της λήξης παραχώρησης των εγκαταστάσεων του πρώην ΚΕΓΕ στον Δήμο Ρεθύμνης, καθώς ένας από τους όρους στη σχετική σύμβαση ήταν η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων εντός πενταετίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και των περισσότερων παρευρισκομένων ο Δήμος Ρεθύμνης επαναπαύθηκε στις υποσχέσεις των εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης για «άμεση» κάθε φορά χρηματοδότηση, δεν ανέδειξε τις ευθύνες και την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητές των σχολείων της Ειδικής Αγωγής και δεν υπηρέτησε ένα ενιαίο και συνεκτικό σχέδιο αξιοποίησης του ΚΕΓΕ.


Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης οι τεράστιες ευθύνες της παρούσας – και όχι μόνο – κυβέρνησης. Χρόνια τώρα το ΕΕΕΕΚ «φιλοξενείται» στις αίθουσες - κουτιά του Ειδικού Δημοτικού (που δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση), ενώ τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ, μετά τις άθλιες εγκαταστάσεις στο Γεράνι, κάνουν

«μάθημα» σε χώρους που προορίζονταν για αποθήκες. (Ενώ εσχάτως περικόπηκε και ο ένας από τους δύο επαγγελματικούς τομείς).

 

Στο τελικό συμπέρασμα της συνάντησης αποτυπώθηκε η πεποίθηση ότι μαζί με τον χρόνο λήξης της παραχώρησης σύμβασης – η οποία πρέπει άμεσα να ανανεωθεί! έληξε και ο χρόνος της υπομονής για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και πως κάθε εμπλεκόμενος φορέας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους. Δεν μπορούμε πια να περιμένουμε «να πέσουν οι υπογραφές».

 

Επομένως, οι γονείς, οι διδάσκοντες και τα σωματεία θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση δρομολόγηση της μετασκευής του ΚΕΓΕ ώστε να στεγάσει με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές το ΕΕΕΕΚ και το ΕΝΕΕΓΥΛ.

 

Ο χρόνος, ο χώρος και ο τρόπος των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                                                           Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                                          Δέσποινα Νικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια: