10 Οκτωβρίου 2023

ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

                                        Ρέθυμνο, 10/10/2023

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

                                        ΕΞΕΡΧ.:113

blog: elme-rethymno.blogspot.com/    

                                                                       

                                                

 

ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ -

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου χαιρετίζει το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από δεκάδες σωματεία, τοπικές ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΡ, άλλες συλλογικότητες και πολίτες του Ρεθύμνου στις τέσσερις εκπαιδευτικούς που δέχτηκαν κλήτευση από την Υ.Α. Ρεθύμνου μετά από εισαγγελική παραγγελία, και κατόπιν προσφυγής μαθητή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, επειδή συμμετείχαν στην πανεργατική απεργία της 21/9 ενάντια στον αντεργατικό νόμο Γεωργιάδη.

 

Η μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής 6 Οκτώβρη έξω από το Α.Τ. Ρεθύμνου κατέδειξε την αδιαπραγμάτευτη βούληση των εργαζομένων να υπερασπιστούν το αυτονόητο δικαίωμα στην απεργία αλλά και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα μέλη του σωματείου που κλήθηκαν να «δώσουν εξηγήσεις» για το αυτονόητο.

 

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κρίναμε πως όχι μόνο δεν όφειλαν τα μέλη του σωματείου να δώσουν εξηγήσεις αλλά ήταν δικαίωμα και υποχρέωση δική μας να ζητήσουμε εξηγήσεις εμείς για αυτή την αδιανόητη κλήτευση, που ασφαλώς συνεπάγεται ψυχική οδύνη για τις τέσσερις συναδέλφους. Παρουσία και του δικηγόρου μας ζητήσαμε εγγράφως να μας επιδοθεί από την Υ.Α. Ρεθύμνου η σχετική «εγγραφή» αναφορικά με το συμβάν (την αναμένουμε τις επόμενες ημέρες), επιφυλασσόμενοι για τις επόμενες ενέργειές μας.

 

Επίσης, τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και συνομιλήσαμε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας για τους χειρισμούς από την πλευρά τους και επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες μάς γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Ο κ. Προϊστάμενος υπεραμύνθηκε των εν λόγω χειρισμών ισχυριζόμενος πως ήταν μέρος μια νομότυπης διαδικασίας.

 

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να μην εκφράσουμε τη δυσάρεστη έκπληξή μας για την εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους της ΔΔΕ Ρεθύμνου και του συναδέλφου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος δεν βγήκε, ως όφειλε, να υπερασπιστεί δημόσια και υπηρεσιακά τις τέσσερις καθηγήτριες. Ελπίζουμε το παραπάνω να συνιστά μια ακούσια παράλειψη και να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του εν λόγω Λυκείου στο ευαίσθητο έργο που έχουν ώστε να κλείσουν το τραύμα που μοιραία προέκυψε από αυτό το συμβάν και να περιβάλλουν τον μαθητή με την απαιτούμενη σε τέτοιες περιπτώσεις παιδαγωγική προσέγγιση.

 

Απευθύνουμε μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους ότι το σωματείο είναι εδώ για τον καθένα μας και μόνος του δεν είναι κανείς.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                     Η  Γ. Γραμματέας

                               Χρήστος Σουρουλής                Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: