24 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΚΑΙ Ν. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 23/09/2023

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth

ΕΞΕΡΧ.: 103

 

ΠΡΟΣ: ΕΛΜΕ Πειραιά/ ΔΔΕ Πειραιά/ΥΠΑΙΘΑ

/ΟΛΜΕ Εκπαιδευτικά σάιτ                                                    

 ΚΟΙΝ: Σχολικές Μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

                                                                            

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΚΑΙ Ν. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους, από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Πειραιά, συναδέλφους Γ. Καββαδία και Ν. Χατζηανδρέου.

 

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη επειδή τόλμησαν να σταθούν απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης  και να διατυπώσουν δημόσια την άποψή τους. Στην περίπτωση όμως του Γ. Καββαδία είναι ίσως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται απροσχημάτιστα. Ο συνάδελφος διώκεται επειδή, σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, χρησιμοποίησε σε ανάρτησή του φράσεις όπως «ο Κ. Πιερρακάκης βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης» ή «τα σχολεία παραμένουν απαξιωμένα με ελλείψεις»! Αναλόγως, για κριτική στις ενέργειες του πρώην Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση διώκεται και ο συνάδελφος Ν. Χατζηανδρέου.

 

Η κεντρική διοίκηση και οι πρόθυμοι λειτουργοί της (άραγε είναι και αυτή η φράση αξιόποινη;) δοκιμάζουν τις αντοχές και τις ανοχές των εκπαιδευτικών και του κόσμου της εργασίας γενικότερα. Η απροσχημάτιστη ποινικοποίηση της διατύπωσης γνώμης μάς βάζει ως κοινωνία σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές που δεν θέλουμε – και δεν θα επιτρέψουμε – να ξαναζήσουμε.

 

Εάν ο κ. Πιερρακάκης πράγματι φέρνει κάτι καινούργιο στην Εκπαίδευση, όπως κατά κόρον διαφημίζεται από φίλια μέσα, καλείται να το αποδείξει (έστω ως προς αυτόν τον τομέα) και να εγκαλέσει τον υφιστάμενό του Δ.Ε. Πειραιά για απόπειρα φίμωσης εκπαιδευτικών. Διαφορετικά, είναι μέρος του προβλήματος.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                           Η  Γ. Γραμματέας

                     Χρήστος Σουρουλής                                  Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: