13 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Δ.Ε. Ρεθύμνου και καλωσορίζει τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους.

Το καλωσόρισμα θα έπρεπε βέβαια να αφορά και να απευθύνεται σε άλλους διακόσιους συναδέλφους μας που το Υπουργείο άφησε χωρίς δουλειά μεταθέτοντας την – πιθανή – πρόσληψή τους για την επόμενη φάση.

Φυσικά, το Υπουργείο έχει και άλλους τρόπους να «καλύπτει» τα κενά: Εξαφανίζοντάς τα! Ήδη μεθοδεύεται η περικοπή θέσεων στην Παράλληλη Στήριξη με τις ώρες των εκπαιδευτικών να «μοιράζονται» σε περισσότερα από ένα παιδιά, καθιστώντας τον όρο «Στήριξη» ειρωνικό ευφημισμό.

Οι νεοδιόριστοι των 800 ευρώ, οι αναπληρωτές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι μόνιμοι του εργασιακού burn out, είμαστε εμείς που σηκώνουμε χρόνια τώρα στις πλάτες μας το βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που σκόπιμα οι «ιθύνοντες» θέλουν να μετατρέψουν από λειτούργημα σε φορτίο.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια καλπάζει. Το οξύ πρόβλημα στέγης ανεβάζει τα ενοίκια σε εξωφρενικές τιμές και το κόστος μετακίνησης διαρκώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα τελικά να χρηματοδοτούμε τη δουλειά μας. Η ΕΛΜΕ έχει κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια να συντάξει κατάλογο με σπίτια προς ενοικίαση, δράση που βοηθάει, αλλά ασφαλώς δεν λύνει το πρόβλημα.

Σε αυτές τις συνθήκες η συσπείρωση στο σωματείο μας είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ ώστε να αναστραφεί η διαδικασία φτωχοποίησης και το αίσθημα πως ο καθένας είναι μόνος του. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, σε κλίμα συνεργασίας των μελών του, καθημερινά δρομολογεί δράσεις για όλη τη σφαίρα των ζητημάτων που άμεσα ή έμμεσα αφορούν τους εκπαιδευτικούς. Όμως σωματείο είμαστε όλοι, όχι μόνο τα εκάστοτε μέλη του Δ.Σ. Αν δεν είμαστε όλοι, δεν είμαστε σωματείο. 

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να παίρνουν μέρος στο ανώτατο αποφασιστικό όργανο της ΕΛΜΕ, τις Γενικές Συνελεύσεις. Επίσης ενημερώνουμε, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι υπό την αιγίδα του σωματείου λειτουργεί το Στέκι Καθηγητών Ρεθύμνου (Ηλιακάκη 16, δυτ. πλευρά του Δημ. Κήπου) με μια σειρά από θεματικές ομάδες και ποικίλες εκδηλώσεις. Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέλος, καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με τη διοίκηση, είτε σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, είτε σε επίπεδο σχολείου, να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο με κάθε πρόσφορο τρόπο. (Το μέιλ είναι elmereth@gmail.com ). Κανείς να μην νομίζει ότι είναι μόνος του!

Καλή σχολική χρονιά!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                                                                Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                                                  Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: