11 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ.ΕΛΜΕΡ - ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131    ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2022-23

e-mail: elmereth@gmail.com  Ρέθυμνο, 10/09/2023

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth

ΕΞΕΡΧ.: 091

                                                                 ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

                                                                                        ΚΟΙΝ: ΔΔΕ Ρεθύμνου

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ.ΕΛΜΕΡ - ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο ΔΔΕ Ρεθύμνου κ. Μ. Μαραγκάκη είχε την Τετάρτη 06-09-2023 το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δ.Σ., το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

          Παρεμβάσεις μεμονωμένων γονέων στο εκπαιδευτικό έργο. Το Δ.Σ. μετέφερε στον κ. Μαραγκάκη αναφορές συναδέλφων βάσει των οποίων παρεμβάσεις και παράπονα γονέων στη ΔΔΕ Ρεθύμνου, εις βάρος συναδέλφων, γίνονται ακρίτως αποδεκτά από τη Διεύθυνση, με τους γονείς συχνά να παρακάμπτουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τη σχολική ιεραρχία. Το Δ.Σ. επισήμανε στον κ. Μαραγκάκη ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην εισπράττουν οι εκπαιδευτικοί πως είναι εξ ορισμού υπόλογοι· ειδικά σε μία περίοδο που το υπουργείο Παιδείας θα επιχειρήσει να εργαλειοποιήσει τις αγωνίες των γονιών ώστε να φορτώσει και άλλα άχρηστα καθήκοντα στους εκπαιδευτικούς και να εντείνει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

          Υπηρεσιακές μεταβολές. Το Δ.Σ. ζήτησε να δίνονται όλα τα κενά για αναπληρωτές από την α΄ φάση και να μην ακολουθείται η οδηγία του υπουργείου για «προτεραιοποίηση» κενών, αφού αυτό και αδικίες προκαλεί και νομιμοποιεί την πολιτική μη έγκαιρης κάλυψης όλων των κενών. Συζητήσαμε επίσης το φαινόμενο να παρατηρούνται λάθη στις ανακοινώσεις του ΠΥΣΔΕ (εάν αυτά οφείλονται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή στα στοιχεία που στέλνουν τα σχολεία δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε) και τονίσαμε πως όταν προκύπτουν ανακοινοποιήσεις πρέπει: α) να εξετάζονται οι τοποθετήσεις στην κάθε ειδικότητα από την αρχή (ο κ. Μαραγκάκης είπε ότι αυτό συμβαίνει) β) αντίστοιχα να τροποποιείται και ο πίνακας με τα κενά.

          Παράλληλη Στήριξη. Με το υπουργείο να εκδηλώνει προθέσεις περικοπών στον θεσμό, το Δ.Σ. έθεσε ευθέως στον κ. Μαραγκάκη το ερώτημα αν θα υπάρξει από την πλευρά του εντολή μετακίνησης μαθητών από ένα τμήμα σε ένα άλλο ώστε να δημιουργηθούν «γκρουπάκια» (αντί εξατομικευμένης διδασκαλίας). Ο κ. Μαραγκάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει τέτοια εντολή.

          Κτιριακό. Συζητήθηκαν τα χρονίζοντα ζητήματα του ΚΕΓΕ, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, των Πειραματικών και του Μουσικού και εκφράστηκε η αμοιβαία πρόθεση να ασκηθεί σχετική πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις.

          Άλλα θέματα. Τέλος, το Δ.Σ. έθεσε εκ νέου τη μη μονιμοποίηση των διορισθέντων το 2020 και 2021, ως ένα παράδειγμα επιλεκτικής εφαρμογής της νομιμότητας (και από την πλευρά του υπουργείου και από τον Προϊστάμενο), καθώς και ζητήματα μετεγγραφών, αριθμού μαθητών ανά τμήμα, τον «διαγωνισμό PISA», προσκόμματα που μπαίνουν από τη Διεύθυνση στην υλοποίηση των ERASMUS (ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με αυτά τα προγράμματα) κ.ά.· καθιστώντας σαφές ότι, ως όργανο εκλεγμένο από τα μέλη του σωματείου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ θα τιμήσει τον ρόλο που του ανατέθηκε, ελέγχοντας τη Διοίκηση (σε όλες τις μορφές της) και λογοδοτώντας στους συναδέλφους.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                                                          Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                                             Δέσποινα Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: