03 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 03/10/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 130

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ:  Σχολικές Μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

ΔΔΕ – ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου

                                                      

                                                    

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Τον προηγούμενο μήνα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δέχτηκε ερωτήματα από συναδέλφους σχετικά με θέσεις διευθυντών/τριών σχολείων που είχαν χρονικό ορίζοντα την 30η Αυγούστου τρέχοντος ημερολογιακού έτους, ωστόσο το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου δεν προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για αυτές τις θέσεις.

 

Το ερώτημα τέθηκε από το Δ.Σ. αρχικά σε προφορικό επίπεδο στον Προϊστάμενο ΔΔΕ Ρεθύμνου κ. Μαραγκάκη σε συνάντηση για τρέχοντα ζητήματα στις 20/09/2024 και στη συνέχεια, λόγω της λεπτότητας του θέματος, κατατέθηκε με εσωτερική αλληλογραφία επίσημο γραπτό ερώτημα στις 23/09/2024.  

 

Στις 30/09/2024 λάβαμε απάντηση από το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου, υπογραμμένη από τον κ. Προϊστάμενο, που για το εν λόγω ζήτημα απαντάει πως έγινε προσωρινή ανάθεση καθηκόντων στους υφιστάμενους/ες διευθυντές/τριες και για το 2024-2025, χωρίς έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος, καθώς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έκρινε ότι δεν ήταν αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο, λόγω ευδόκιμης άσκησης καθηκόντων των διευθυντών/τριών κατά την περασμένη σχολική χρονιά.

 

Κατόπιν αυτής της απάντησης, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους και να εκφράσει τις επιφυλάξεις του αν μπορεί μία θέση της οποίας η διάρκεια έχει λήξει να ανανεωθεί χωρίς να δοθεί η δυνατότητα να διεκδικηθεί από τυχόν ενδιαφερόμενους.

 

Προφανώς οι επιφυλάξεις έχουν να κάνουν με την ουσία των διαδικασιών από πλευράς ΠΥΣΔΕ και ΔΔΕ και όχι με τους συναδέλφους που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις και δεν ευθύνονται για τις επιλογές της Διοίκησης.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                            Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                 Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: