30 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΜΕΡ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 30/09/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 127

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ:  Προϊστάμενο ΔΔΕ/ΠΥΣΔΕ  Ρεθύμνου

Σχολικές Μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ/ Ένωση Γονέων

                                                      

                                                    

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΜΕΡ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μία σειρά ενεργειών από την πλευρά της ΔΔΕ Ρεθύμνου που μόνο τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών δεν υπηρετούν ενώ εγείρουν και άλλα σοβαρά ζητήματα που ζητούν απαντήσεις.

 

Συγκεκριμένα:

1. Υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών από το Γυμνάσιο Περάματος στο Γυμνάσιο Γαράζου μέχρι τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών με εντολή Προϊσταμένου. Ουσιαστικά, για να μπαλώσει τα κενά σε ένα σχολείο, η Διοίκηση αποδιοργανώνει ένα άλλο, δημιουργώντας ταυτόχρονα κακό προηγούμενο.

2. Εντολή σε μαθητή του ΓΕΛ Πανόρμου να μετακινηθεί ως «πλεονάζων» στο ΓΕΛ Περάματος. Μετά από διαμαρτυρίες της οικογένειας η «λύση» που πρόκρινε η ΔΔΕ ήταν να δημιουργηθεί ένα τμήμα 28 μαθητών, αντί να διχοτομηθεί σε δύο, όπως ορίζει ο νόμος.

3. Τακτική «εντέλλεσθε» στον ορισμό διευθυντή του Γυμνασίου Κράνας και ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί αιτούμενη άδεια ανατροφής στον συνάδελφο που υποτίθεται ότι απαλλάχτηκε από τα καθήκοντα του διευθυντή στο εν λόγω σχολείο.

4. Ενέργειες ώστε μετεξεταστέοι Γυμνασίου που δεν βρήκαν θέσεις στο 1ο ΕΠΑΛ να μην εγγραφούν στο 2ο ΕΠΑΛ προκειμένου να «αποφευχθεί» η δημιουργία επιπλέον τμήματος. Η ομολογία του κ. Προϊσταμένου στη συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πως «είναι δουλειά του» να εξοικονομεί προσωπικό μαρτυρά περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να περιγράψουμε.

5. Πίεση σε 1ο και 3ο Γυμνάσιο να αγνοηθεί η παράμετρος των μικρών αιθουσών και να στριμωχτούν οι μαθητές ώστε επίσης να «εξοικονομηθεί» προσωπικό.

 

Παράλληλα, δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση στο θέμα της αίτησης μονιμοποίησης των διορισθέντων του 2020 και 2021, ούτε σε ερωτήματα σχετικά με θητείες διευθυντών.

 

Ως Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

·                     Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την αντίθεσή μας σε επιλογές που βάζουν την κυβερνητική πολιτική πάνω από τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους.

·                      Ζητάμε να αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι με τον σεβασμό που αρμόζει σε λειτουργούς της Εκπαίδευσης και ως προσωπικότητες με δικαιώματα.

·                     Απαιτούμε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε αποστείλει και να ενημερωθούμε πότε θα γίνει συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για τις μονιμοποιήσεις των διορισθέντων 2020 και 2021.

·                     Ενημερώνουμε πως είμαστε ήδη σε διαδικασία κλιμάκωσης των ενεργειών που μας αφορούν.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                    Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: