19 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης στον πρόεδρο του Δ.Σ. ΣΕΠΕ Ρεθύμνου Γ. Μαρινάτο

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 20/09/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 121

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ:  Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

ΚΟΙΝ:  Σχολικές Μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

Σωματεία Ρεθύμνου

Δήμος Ρεθύμνου

                                                       

                                                       

Ψήφισμα συμπαράστασης στον πρόεδρο του Δ.Σ. ΣΕΠΕ Ρεθύμνου Γ. Μαρινάτο

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Γ. Μαρινάτο μετά από την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε με δελτίο τύπου υπογραμμένο από τον Δήμο Ρεθύμνου για «αήθη στάση και κριτική».

 

Το ήθος και η δράση του Γ. Μαρινάτου είναι γνωστά και δεν χρειάζονται τη δική μας υπεράσπιση. Αυτό που συνιστά γεγονός είναι ότι πρώτιστο καθήκον των εκλεγμένων αντιπροσώπων ενός σωματείου είναι να θίγουν τα κακώς κείμενα και να αγωνίζονται για την ανατροπή τους. Πόσο μάλλον οι εκπρόσωποι ενός σωματείου εκπαιδευτικών, που η δράση του αφορά πάνω από όλα τα παιδιά.

 

Χωρίς να μηδενίζουμε την προσφορά κανενός – κάτι που ούτε ο συνάδελφος έπραξε – είναι καθήκον μας να επισημάνουμε πως η κατάσταση με τη σχολική στέγη στο Ρέθυμνο είναι πιεστική και προβλέπεται να γίνει ακόμα περισσότερο. Αν κάποιος φορέας επιλέγει να επιτεθεί στον πρόεδρο ενός συνδικάτου που μιλάει για τα προβλήματα αντί για την κυβέρνηση που τα προκαλεί, αυτό συνιστά μια πολιτική επιλογή που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη.

 

Τα εκπαιδευτικά σωματεία του νομού έχουν αποδείξει ότι στέκονται αγωνιστικά και διεκδικητικά στα ζητήματα αρμοδιότητάς τους και θα εξακολουθήσουν να το πράττουν, ακόμα και αν χρειαστεί να ενοχλούν.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                     Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                      Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: