13 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 13/09/2024

faceboοκ: https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 117

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Σχολικές Μονάδες Ρεθύμνου

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως όλοι γνωρίζουμε το σωματείο ενός κλάδου οφείλει να αποτελεί τη φωνή και την οργανωμένη διεκδικητική εκπροσώπηση του κάθε συναδέλφου. Το σωματείο συνίσταται στα εγγεγραμμένα μέλη του και τη συλλογική δράση τους και δεν πρέπει να ταυτίζεται με το Διοικητικό Συμβούλιο ή κάθε άλλο εκλεγμένο αντιπρόσωπο.

 

Στην ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θεωρούμε ότι γίνεται διαχρονικά μία προσπάθεια ώστε ο κλάδος να έχει λόγο και φωνή τόσο στα ζητήματα που άμεσα τον αφορούν, όσο και για θέματα που απασχολούν κάθε ενεργό πολίτη. Το σωματείο της ΕΛΜΕΡ έχει με κόπο και με συμβολή πολλών ανθρώπων κατακτήσει την ιδιότητα να

«ακούγεται» στον νομό και να συνιστά δέκτη απεύθυνσης για άλλες συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα.

 

Σε αυτά τα πλαίσια η ίδρυση και η λειτουργία του Στεκιού Καθηγητών αποτελεί το κορυφαίο ίσως παράδειγμα δημιουργικής και συλλογικής όσμωσης με την πόλη, με τις ομάδες του να καθίστανται πόλος έλξης για δεκάδες ανθρώπους, όχι μόνο εκπαιδευτικούς.

 

Παρόλα αυτά, το ενοίκιο και τα άλλα λειτουργικά έξοδα του Στεκιού, η νομική μας εκπροσώπηση, οι μετακινήσεις, τα αναλώσιμα και μια σειρά άλλες δαπάνες που υποστηρίζουν και στοιχειοθετούν τον διεκδικητικό και δραστήριο χαρακτήρα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καθιστούν το ταμείο μας διαρκώς μειούμενο, με ορατό τον κίνδυνο πλέον να κλείσει το Στέκι προκειμένου να μη μηδενιστεί το ταμείο μας.

 

Ούτως ή άλλως όμως, η εγγραφή στο σωματείο – με την αντίστοιχη συνδρομή 2,25 ευρώ τον μήνα (ΕΛΜΕ 1€, ΟΛΜΕ 1€, ΑΔΕΔΥ 0,25€) – πρέπει να αποτελεί στοιχείο της κουλτούρας μας ως εργαζομένων που άλλη φωνή δεν έχουμε παρά το συνδικάτο μας. Αντίστοιχα, η οικονομική ενίσχυση, με 2€ μηνιαίως για τους καθηγητές Δ.Ε., καθίσταται πλέον όρος οικονομικής επιβίωσης του Στεκιού μας.

 

Συνάδελφοι, όλα αυτά τα χρόνια η ΕΛΜΕΡ έχει στηρίξει και υποστηρίξει κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε σχολείο ή σχολεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου, ανεξάρτητα εάν αυτός είναι εγγεγραμμένος στο σωματείο ή όχι. Αυτό όμως ούτε είναι


καταστατικά σύννομο, ούτε εγγράφεται στη σωματειακή κουλτούρα που έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε, ούτε υπηρετεί την ισονομία και τη δίκαιη μεταχείριση. Επομένως πρόκειται για μία πρακτική που δεν γίνεται πλέον να συνεχιστεί.

 

Για τους παραπάνω λόγους, πρακτικούς και ιδεολογικούς, κάνουμε απεύθυνση σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Δ.Ε. Ρεθύμνου, νέους ή μη, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, να καταθέσουν στο Τμήμα Μισθοδοσίας της ΔΔΕ Ρεθύμνου την αίτηση παρακράτησης αποδοχών (συνάπτεται) ή να καταβάλουν εφάπαξ την ετήσια συνδρομή, επικοινωνώντας με το Δ.Σ. στο elmereth@gmail.com.Οι ίδιες διαδικασίες ισχύουν και για τη συνδρομή του Στεκιού.

 

Δυνατή ΕΛΜΕ σημαίνει δυνατός εκπαιδευτικός. Γιατί το Σωματείο είμαστε όλοι εμείς!

                                                     Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ


Ο Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής               Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: