13 Ιουλίου 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΥΒΡΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

 ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 08/07/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 098

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ:  ΥΠΑΙΘΑ/ ΔΠΕ Κρήτης/ΔΔΕ Ρεθύμνου

Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

Δήμοι / Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Βουλευτές/ Κόμματα

ΔΠΕ/ ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΥΒΡΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 

Με επιστολή που απέστειλε στις 25/06/2024 στο Υπουργείο Παιδείας το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ρωτούσε τον αρμόδιο υπουργό εάν σκοπεύει να υλοποιήσει τις προ των ευρωεκλογών υποσχέσεις του για άμεσο χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολείων του ορεινού Μυλοποτάμου. Η «απάντηση» που μας έστειλε το υπουργείο περιορίστηκε στο να μας πει τι λέει ο νόμος, κάτι που φυσικά ήδη γνωρίζαμε και δεν ήταν εκείνο που ρωτούσαμε.

 

Ακολούθως, στις 27/06/24, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου με έγγραφό της προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ορθώς εισηγείται την κατάταξη στην κατηγορία των δυσπρόσιτων των σχολικών συγκροτημάτων Γαράζου και Κράνας, καθώς και του Φουρφουρά, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνει στη  εισήγησή της το Γυμνάσιο Συβρίτου.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

·                     Διαμαρτύρεται στο Υπουργείο Παιδείας τόσο για την κωλυσιεργία εκπλήρωσης του δικαίου αιτήματος κατάταξης των σχολικών συγκροτημάτων Αμαρίου και Μυλοποτάμου στην κατηγορία των δυσπρόσιτων, όσο και για την απροθυμία των ιθυνόντων του να δώσουν μία πραγματική απάντηση στο εάν και πότε θα προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

·                     Διαμαρτύρεται στη ΔΔΕ Ρεθύμνου για τον αποκλεισμό του Γυμνασίου Συβρίτου από την εισήγησή της, καταθέτει ερώτημα για τους λόγους αυτής της επιλογής και ζητάει την αποκατάστασή της.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                  Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                               Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: