13 Ιουλίου 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 12/07/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 100

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ:  Σχολικές μονάδες ΔΕ. Ρεθύμνου

 Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

ΔΔΕ Ρεθύμνου/ΟΛΜΕ/ΣΕΠΕΡ

                                                                        

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

 

Με εγκύκλιό του στις 08-07-2024, εν μέσω θέρους και με τα σχολεία κλειστά, υπό τον τίτλο «Προθεσμία για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων των αξιολογητών/τριών στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή - πλατφόρμα για την αξιολόγηση» ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ Ι. Κατσαρός απειλεί όσους εκπαιδευτικούς, μέλη ΕΒΠ-ΕΕΠ και στελέχη εκπαίδευσης δεν έχουν μέχρι τις 20/7/24 «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις» της αξιολόγησης ότι θα εφαρμοστεί το άρθρο 56 του νόμου Κεραμέως 4823/2021 για περικοπή μισθού. Η εγκύκλιος αυτή συνιστά μία ακόμα ομολογία πως η «αξιολόγηση» καρκινοβατεί κι ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει άλλον τρόπο πέρα από την απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών.

 

Ασφαλώς ακόμα κι ένας πρωτοετής της Νομικής γνωρίζει πως η περικοπή μισθού συνιστά μια πολύ σοβαρή διοικητική πράξη που δεν δρομολογείται με μία εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου είναι ήδη σε επαφή και συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και τη νομική μας υποστήριξη ώστε να παράσχει στα μέλη του σωματείου όλα τα νομικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά μέσα όχι μόνο για την αποτροπή εφαρμογής του άρθρου 56 αλλά για την τελική δικαίωση του αγώνα για σχολεία στελεχωμένα, πλήρως εξοπλισμένα, με πρόγραμμα σπουδών που θα ενισχύουν την προσωπικότητα και τις κλίσεις των μαθητών αντί για την επιστροφή στον μεσαίωνα του επιθεωρητισμού.

 

Στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 17 Ιουλίου καλούμε – σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας – σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για εκείνη την ημέρα στις 11.00 π.μ. στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης απαιτώντας την απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                     Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: