18 Ιουλίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

 ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 18/07/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

 ΕΞΕΡΧ.: 102

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ:  Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

ΔΔΕ Ρεθύμνου/ ΟΛΜΕ/ ΣΕΠΕΡ

                                                                        

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Στις 17/7/2024 οργανώθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ρεθύμνου συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ και τον ΣΕΠΕ Ρεθύμνου για την εγκύκλιο του Γ.Γ.  του  ΥΠΑΙΘΑ Ι. Κατσαρού με την οποία απειλούνται με περικοπή μισθού όσοι εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης και ειδικό προσωπικό «δεν συνέδραμαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».

 

Με το πέρας της συγκέντρωσης υπήρξε συνάντηση των εκπαιδευτικών με τους Προϊσταμένους ΔΔΕ και ΠΔΕ κ.κ. Μ. Μαραγκάκη και Λ. Καρβούνη αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον κ. Μαραγκάκη οι συγκεντρωμένοι ανέδειξαν κυρίως τα εξής σημεία:

 

·         Καμία εγκύκλιος δεν συνιστά νόμο, ως εκ τούτου η «ισχύς» της περιορίζεται σε εκείνη του υπηρεσιακού εγγράφου και δεν δύναται να δεσμεύσει κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα ως προς την εφαρμογή της.

 

·         Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και επομένως η άσκησή της δεν εμπίπτει στην «απουσία συνδρομής στην αξιολόγηση».

 

·         Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι υπόλογη όχι μόνο απέναντι στο Υπουργείο αλλά και σε σχέση με τους συναδέλφους και το σωματείο τους.

 

·         Τα σωματεία θα μετέλθουν κάθε νομικού, πολιτικού και συνδικαλιστικού μέσου για να προστατέψουν τα μέλη τους και να ανατρέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο ζητήσαμε ευθέως από τον κ. Προϊστάμενο να μην προβεί σε καμία ενέργεια που να σχετίζεται με πειθαρχικού χαρακτήρα κυρώσεις σε απεργούς εκπαιδευτικούς· αίτημα για το οποίο, όπως αναμενόταν, δεν εισπράξαμε αντίστοιχη δέσμευση. Δεσμευόμαστε όμως εμείς, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του ΣΕΠΕ, να σταθούμε αγωνιστικά δίπλα σε όσους διεκδικούν ένα σχολείο δημοκρατικό, χωρίς τον φόβο του «αξιολογητή»· για ένα σχολείο με παιδαγωγικό περιεχόμενο κι όχι «ηλεκτρονικές πλατφόρμες».

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                              Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                     Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: