26 Ιουλίου 2024

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ 2020 - ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 24/07/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 104

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ:  Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου/ΟΛΜΕ

ΔΔΕ- ΠΥΣΔΕ Ρεθ./ ΠΔΕ Κρήτης/ ΥΠΑΙΘΑ

Τοπικά Μ.Ε. / Εκπαιδευτικά σάιτ

                                                                        

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ 2020 -

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

 

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατόπιν σχετικής αγωγής με νομική κάλυψη της ΔΟΕ, ακυρώνεται η ανάκληση των πράξεων μονιμοποίησης διορισθέντων το 2020 δασκάλων στη Δυτική Αττική. Με αυτή την απόφαση το Διοικητικό Εφετείο αναγνωρίζει πως οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί του 2020 δικαιούνταν να μονιμοποιηθούν χωρίς αξιολόγηση και ανοίγει τον δρόμο για ανάλογες αποφάσεις στο άμεσο μέλλον!

 

Επιπλέον το γεγονός αυτό:

 

·         Αποδεικνύει πως η πλευρά που κατ’ εξοχήν παρανομούσε και αυθαιρετούσε ήταν αυτή της κ. Κεραμέως και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, καθώς ήταν εκείνοι που «προφορικά» πίεζαν τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε μονιμοποιήσεις μετά την παρέλευση διετίας, όπως ο νόμος ορίζει.

 

·         Εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Προϊστάμενο ΔΔΕ Ρεθύμνου κ. Μ. Μαραγκάκη, ο οποίος επανειλημμένως αρνήθηκε έστω και να διερευνήσει την πιθανότητα μονιμοποίησης των διορισθέντων του 2020 παρά τις σχετικές ενέργειες της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, με κυριότερες:

α) Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 25/10/2022 στα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου.

β) Ατομικές αναφορές - αιτήσεις διορισθέντων του 2020 προς τη ΔΔΕ με νομική κάλυψη του σωματείου (έναρξη στις 20/11/2022).

γ) Επίσημο έγγραφο αίτημα στις 4/12/2022 προς της ΔΔΕ περί μονιμοποίησης των διορισθέντων το 2020.

 

·         Δικαιώνει απόλυτα την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και το κίνημα των εκπαιδευτικών που διεκδικούσε να εφαρμοστεί ο νόμος αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως οι πραγματικές προθέσεις την κυβέρνησης δεν ήταν η «βελτίωση» των εκπαιδευτικών αλλά ο εκβιασμός και η πίεση πάνω στους νεοδιόριστους συναδέλφους μας.

 

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζητάμε:

 

·         Από τον κ. Προϊστάμενο της ΔΔΕ Ρεθύμνου και το οικείο ΠΥΣΔΕ να δρομολογήσουν άμεσα τη μονιμοποίηση των διορισθέντων του 2020.

·         Από το Υπουργείο Παιδείας να σεβαστεί το εργατικό δίκαιο και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά την παρέλευση της διετίας χωρίς καμία «αξιολόγηση».

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                 Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                          Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: