26 Ιουνίου 2024

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 25/06/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 095

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Ρεθύμνου

ΚΟΙΝ:  ΠΥΣΔΕ/ ΔΔΕ Ρεθύμνου /

ΠΔΕ Κρήτης/ ΥΠΑΙΘΑ

                                                                             

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θεωρεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα κάτωθι:

 

Με σχετική πράξη του το ΠΥΣΔΕ εισηγήθηκε τον χαρακτηρισμό οργανικού κενού σε σχολείο με μόλις 7 ώρες. Νωρίτερα είχε διαγνωστεί υπεραριθμία στο συγκεκριμένο σχολείο και κλάδο. Ο/Η συνάδελφος που κρίθηκε υπεράριθμος/η επέλεξε να μην κάνει αίτηση τοποθέτησης σε άλλο σχολείο. Στην επόμενη φάση, άλλος/άλλη συνάδελφος από το εν λόγω σχολείο και κλάδο πήρε βελτίωση, με αποτέλεσμα η υπεραριθμία να τερματιστεί. Ωστόσο, προς έκπληξή μας, το ΠΥΣΔΕ ξανάδωσε το οργανικό κενό με τις 7 ώρες (το οποίο και αποδόθηκε σε συνάδελφο) και η υπεραριθμία επανήλθε!

 

Στις 20/6/24 καταθέσαμε γραπτό ερώτημα στο ΠΥΣΔΕ – το οποίο κοινοποιήσαμε σε ΠΔΕ Κρήτης και ΥΠΑΙΘΑ – για τη συγκεκριμένη απόφαση και η απάντηση που λάβαμε ήταν πως η υπεραριθμία θα ρυθμιζόταν μόνο αν άλλαζε οργανική ο/η συνάδελφος που κρίθηκε υπεράριθμος/η και όχι κάποιος άλλος από τον ίδιο κλάδο. Η παράθεση των διατάξεων στις οποίες υποτίθεται ότι βασίζεται η συγκεκριμένη ερμηνεία δεν οδηγούν όμως, τουλάχιστον κατά τη δική μας ταπεινή ανάγνωση, σε αυτό το συμπέρασμα.

 

Καθώς τον τελευταίο καιρό ανακοινώνονται από το ΠΥΣΔΕ οργανικές θέσεις που κατόπιν σχετικών παρεμβάσεων ανακαλούνται – αφού φτάσαμε στο σημείο να δούμε οργανικό κενό με 0 ώρες πρώτης ανάθεσης – και καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί σαφή ζητήματα διαφάνειας, νομιμότητας και ισονομίας, θεωρούμε πως πρέπει να ενημερώσουμε τον κλάδο, συνάπτοντας και τη σχετική αλληλογραφία (ασφαλώς διαγράφοντας τα ονομαστικά στοιχεία και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια), ώστε ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα· και επιφυλασσόμαστε για κάθε άλλη ενέργειά μας.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                          Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                          Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: