18 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 18/06/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 089

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

 ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

 ΔΔΕ Ρεθύμνου

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την απρεπή και ιδιοκτησιακής νοοτροπίας συμπεριφορά της διευθύντριας του ΕΝΕΕΓΥ-Λ σε συνάδελφο εκπαιδευτικό, μέλος του Σ.Δ., κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συλλόγου πριν μερικές ημέρες.

 

Σύμφωνα με αναφορά που μας κοινοποιήθηκε και υπογράφεται για την εγκυρότητά της από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών η συγκεκριμένη διευθύντρια επιχείρησε τόσο να ανατρέψει νομίμως ειλημμένη απόφαση του συλλόγου, όσο και να εκβιάσει την αποδοχή της δικής της πρότασης. Όταν μέλος του συλλόγου τής επισήμανε τα ανωτέρω, εκείνη καταφέρθηκε εναντίον του με εκφράσεις μεταξύ άλλων όπως «εγώ μιλάω τώρα» και «δεν σε θέλω σε αυτό το σχολείο».

 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διευθύντρια απασχολεί το σωματείο μας. Πριν μερικές εβδομάδες και μετά από αναφορές συναδέλφων για μια σειρά ζητημάτων επισκεφτήκαμε το ΕΝΕΕΓΥ-Λ, ακούσαμε προσεκτικά κάθε άποψη, εκείνης της διευθύντριας συμπεριλαμβανομένης, και καλέσαμε όλες τις πλευρές σε συνεργασία, προειδοποιώντας ότι θα πάρουμε δημόσια θέση αν η κατάσταση συνεχιστεί, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας (και δη μιας μονάδας Ειδικής Εκπαίδευσης), θα στρεφόταν ενάντια στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και θα δημιουργούσε προβλήματα στους μαθητές.

 

Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι το νομικό πλαίσιο που δίνει υπερεξουσίες στους διευθυντές και επαναφέρει στα σχολεία τον αλήστου μνήμης επιθεωρητισμό μοιραία θα γιγαντώσει και θα πολλαπλασιάσει τέτοια φαινόμενα. Γι’ αυτό ο αγώνας εναντίον αυτών των συμπεριφορών δεν πρέπει να περιοριστεί στα επιμέρους περιστατικά αλλά να αποκτήσει διαστάσεις συλλογικότητας απέναντι στην αξιολόγηση και όλο το θεσμικό και ιδεολογικό οικοδόμημα που την περιβάλλει.

 

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

·         Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της διευθύντριας του ΕΝΕΕΓΥ-Λ, ζητάμε να επανορθώσει απέναντι στη συνάδελφο και να σεβαστεί τη νομιμότητα και τον σύλλογο διδασκόντων.

·         Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο και τον σύλλογο διδασκόντων και τους συγχαίρουμε για το θάρρος τους.

·         Καλούμε τους συναδέλφους σε όλα τα σχολεία Δ.Ε. Ρεθύμνου να μας ενημερώσουν για τυχόν παρόμοια περιστατικά.

·         Ζητάμε από τη Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου και προσωπικά από τον Προϊστάμενο να στηρίξουν ουσιαστικά το σχολείο και να αντιμετωπίζουν πιο αποφασιστικά τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                       Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                       Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: