27 Μαΐου 2024

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 20/05/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 082

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

 Σωματεία Ρεθύμνου

 

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταδικάζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία της Παλαιστίνης.

 

Μπροστά στο συνεχιζόμενο έγκλημα η στάση της «διεθνούς κοινότητας», της ελληνικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης, είναι από αδιάφορη ως προκλητική και επιλεκτική, τόσο γιατί τα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια (καθόλου τυχαίο που ο βασικός χορηγός της φετινής “Eurovision” είναι ισραηλινή εταιρία), όσο και για να δοθεί το μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να τα βάζει με τους ισχυρούς.

 

Ως σωματείο εκπαιδευτικών χαιρετίζουμε τις ανά τον κόσμο κινητοποιήσεις των φοιτητών και άλλων συλλογικοτήτων. Η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η αρμονική συνύπαρξη είναι βαθιά παιδαγωγικές έννοιες. Οι λαοί δεν φταίνε σε τίποτα· η μιλιταριστική πολιτική του Νετανιάχου κάνει κακό και στον λαό του Ισραήλ, που μαθαίνει να ζει με τον φανατισμό και τον πόλεμο.

 

Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό. Αυτό που γίνεται στη Μέση Ανατολή μπορεί αύριο να έρθει στη δική μας γειτονιά. Ας σκεφτούμε πόσο αδιανόητος φαινόταν κάποτε ένας πόλεμος μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων. Αν δεν μάθουμε από την ιστορία, θα την ξαναζήσουμε σαν τραγωδία.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

 

                                   

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                           Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                              Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: