14 Μαΐου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 46 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ 11-6-2020

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

 Ρέθυμνο, 14/05/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.: 076

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

 ΠΡΟΣ: Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό   Χώρο Κορυδαλλού

ΚΟΙΝ: Σχολικές Μονάδες Ρεθύμνου

 

 









ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 46 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ 11-6-2020

 

Στις 11 Ιουνίου 2020 οργανώθηκε μηχανοκίνητη διαδήλωση εργατικής αλληλεγγύης στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό από συλλογικότητες της περιοχής, εργατικά σωματεία και πολιτικές οργανώσεις με κεντρικό σύνθημα «Την πανδημία δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες». Ήταν από τις πρώτες ανοιχτά οργανωμένες αγωνιστικές δράσεις μετά τη λήξη του πρώτου «lockdown» που έβαζε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τις προτεραιότητες των εργαζομένων και των ανέργων που βρέθηκαν να σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, είτε από θέση εξαντλητικής εργασίας σε επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία τους συνθήκες, είτε από θέση απόλυσης / αναστολής εργασίας με μηδενική ή ελάχιστη αποζημίωση από το κράτος και την εργοδοσία.

Μετά το ξεκίνημα της μοτοπορείας,  στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού μεγάλες αστυνομικές μηχανοκίνητες δυνάμεις (ομάδα ΔΡΑΣΗ) έφραξαν τον δρόμο στους διαδηλωτές, προσάγοντας 46 από αυτούς. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στις 17/5/2024 οι 46 συλληφθέντες καλούνται να δικαστούν για την αλληλεγγύη που επέδειξαν σε ένα ζοφερό και δυστοπικό περιβάλλον. Η υπόθεσή τους μας αφορά όλους. Η διάλυση μίας διαδήλωσης χωρίς αιτία και οι συλλήψεις για συμμετοχή σε αυτή μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές που επ’ ουδενί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγυρίσουν.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους 46 συλληφθέντες και ζητάμε την αθώωσή τους.

                                   

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                        Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                       Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: