12 Φεβρουαρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Χ. ΖΑΓΑΝΙΔΗ, Σ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, Σ. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ, Β. ΜΟΡΕΛΛΑ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 12/02/2024

faceboοκ: https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.:041

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ/ΔΔΕ Δ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ/ΔΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ/ Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Χ. ΖΑΓΑΝΙΔΗ, Σ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, Σ. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ, Β. ΜΟΡΕΛΛΑ

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επανέρχεται και ζητάει να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου εκπαιδευτικού Β. Μορέλλα, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη Γ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας Ε΄ ΕΛΜΕ εκείνη την περίοδο ήταν μέλος. Ο συνάδελφος υπηρετεί φέτος σε σχολείο του Ν. Ημαθίας και η ΕΔΕ διεξάγεται με απόφαση του Διευθυντή Δ.Ε. Ημαθίας.

Οι πειθαρχικές διώξεις όμως για το ίδιο «παράπτωμα» δεν σταματούν εδώ, καθώς ο Διευθυντής Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης κάλεσε σε έγγραφη απολογία τον πρόεδρο, τη γραμματέα και την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Ε΄ ΕΛΜΕ Θες/νίκης για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου τους!

Πρόκειται ασφαλώς για πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και προσπάθεια φίμωσης των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου, για την οποία να είναι βέβαιοι οι εμπνευστές της ότι θα πέσει στο κενό!

Επί της ουσίας, οι Διευθυντές Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια και αναμειγνύονται ξεκάθαρα μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της Ε΄ ΕΛΜΕ και των μελών της.

 

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις στους συναδέλφους. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αντί να παίζουν τον ρόλο του διεκπεραιωτή στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καλό θα ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία μας και να πιέσουν για την κάλυψή τους.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος         Η Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής         Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: