25 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

       ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

       Ρέθυμνο, 25/02/2024

faceboοκ: https://www.facebook.com/elmereth /

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

       ΕΞΕΡΧ.: 050

       ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

      Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

       Σωματεία Ρεθύμνου

 

 

              ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη. Ένας χρόνος κατά τον οποίον δεν έγινε τίποτα για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Αντιθέτως, ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ ξηλώνεται, τα ατυχήματα στα σχολεία και τους άλλους χώρους εργασίας γίνονται μέρος της ζωής ( ; ) μας και όποιος προσπαθεί να μιλήσει για αυτά λοιδορείται ή φιμώνεται.

 

Από την Παιδεία μέχρι την Υγεία ο κανόνας είναι: Αν πληρώσεις, θα έχεις υπηρεσίες. «Λησμονείται» όμως μια μεγάλη αλήθεια: Ότι για όλα αυτά έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε! Η μόρφωση, η περίθαλψη, το νερό, η ενέργεια, οι μεταφορές είναι αγαθά που ανήκουν στον λαό· ο λαός πρέπει και μπορεί να τα υπερασπιστεί και να τα διεκδικήσει. Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 22/2 στο Ρέθυμνο δείχνει τον δρόμο.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών «Πανεπιστημίων», ο οποίος είναι και ένας αγώνας για τη δημοκρατία, αφού το σχετικό νομοσχέδιο επιχειρεί να «παρακάμψει» το άρθρο 16 του Συντάγματος.

 

Είμαστε μαζί με τους αγρότες στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

Συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη και απαιτούμε:

1.       Την τιμωρία ΟΛΩΝ των υπευθύνων για το έγκλημα στα Τέμπη.

2.       Παιδεία με ουσιαστική αύξηση των αντίστοιχων δαπανών και προσανατολισμό στην όξυνση της κριτικής σκέψης και φαντασίας των μαθητών. Λέμε ΟΧΙ σε ένα σχολείο γραφειοκρατικοποιημένο, «άνυδρο», εντατικοποιημένο και ταξικό.

3.       Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άμεση επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και των ΣΣΕ, «ξεπάγωμα» της διετίας 2016-17, κατάργηση τους εισφοράς 2% «υπέρ της ανεργίας», αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€ και ουσιαστικά μέτρα ενάντια στον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

4.       Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με άμεση στελέχωση και κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές σε όλους τους δημόσιους φορείς.

 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ!

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος        Η Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής       Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: