19 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

 ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

 Ρέθυμνο, 19/02/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

  ΕΞΕΡΧ.:047

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

 ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

  Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

   Σωματεία Ρεθύμνου 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου έχει περιέλθει σε μία κατάσταση που πλέον δεν μπορεί να παράσχει στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες. Όπως ενημερώνουν τα σωματεία των γιατρών και των εργαζομένων στο Γ.Ν.Ρ., κομβικά τμήματα και κλινικές είναι τραγικά υποστελεχωμένα, κατάσταση που έχει οδηγήσει σε υπερεργασία και υπερεφημέρευση των γιατρών, αρκετοί από τους οποίους εξαναγκάστηκαν σε παραιτήσεις λόγω εξάντλησης. Οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και όχι στα τμήματα που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Έτσι η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, τόσο ως προς τις συνθήκες εργασίας, όσο και προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας.

Η «αντιμετώπιση» της κατάστασης με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία και λιγοστές αποσπασματικές προκηρύξεις θέσεων, χωρίς στοιχειώδη κίνητρα,  δεν είναι μόνο ανεπαρκής αλλά και επικίνδυνη, ενώ ακόμα και τα Κέντρα Υγείας έχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

 

Η εικόνα αυτή δεν συνιστά «προνόμιο» του νομού μας αλλά τείνει καταστεί γενικός κανόνας. Η δημόσια Υγεία όχι μόνο υποβαθμίζεται αλλά με θράσος πλέον πλασάρεται από την κυβέρνηση, με τη συνεπικουρία ΜΜΕ, συστημικών δημοσιογράφων και άλλων προθύμων, ως είδος πολυτελείας, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση λίγοι και εκλεκτοί.

 

Οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τους γιατρούς και  το προσωπικό του νοσοκομείου μας, ζητάμε και απαιτούμε καθολική, δημόσια και δωρεάν Υγεία, πλήρη κι άμεση στελέχωση του Γ.Ν. Ρεθύμνου και όλων των δομών.

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

ΕΜΕΙΣ για το ΕΣΥ!!!

(Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που εργάζονται στα Εσπερινά Σχολεία το Δ.Σ. προκηρύσσει για τις 22/2/24 διευκολυντικές μονόωρες στάσεις εργασίας 18.00-19.00 ή 19.00-20.00 ή δίωρη στάση εργασίας 18.00-20.00).

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος              Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής            Δέσποινα Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια: