29 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

               

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

       ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

      Ρέθυμνο, 29/01/2024

faceboοκhttps://www.facebook.com/elmereth /

      ΕΞΕΡΧ.: 035

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

      ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

      Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

      ΚΟΙΝ: Περιφερ. Δήμοι Π.Ε. Ρεθύμνου                  

      Αντιπεριφέρεια                                                                

      ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου

     ΔΔΕ Ρεθύμνου/ΠΔΕ Κρήτης

      ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

                                              

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

 

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Γεώργιο Κλάδο και τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας, του οικείου Δήμου κ. Δημ. Μιχόπουλο πραγματοποίησε στο δημαρχείο στο Πέραμα την Παρασκευή 26/1/2024 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του κύκλου επαφών της ΕΛΜΕΡ με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές των περιφερειακών Δήμων για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Επί τάπητος τέθηκαν τα οξυμένα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία του Μυλοποτάμου και το αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του νομού και του χαρακτηρισμού του Γυμνασίου Κράνας και Γυμνασίου - ΕΠΑΛ Γαράζου ως δυσπρόσιτων (αίτημα που η ΕΛΜΕ θέτει και για τον Φουρφουρά - Σύβριτο), σε συνδυασμό με την απουσία αεροπορικής κι ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού με την Αττική, τα αραιά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, την ακριβή και δυσεύρετη στέγη κ.ά.

 

Οι κ.κ. Κλάδος και Μιχόπουλος ενημέρωσαν ότι έχουν εγκριθεί 2 εκατομμύρια ευρώ για κτιριακές παρεμβάσεις στα σχολεία της περιοχής, με τις σημαντικότερες να ξεκινάνε το καλοκαίρι, που δεν θα γίνονται μαθήματα, ενώ διενεργούνται και πιο άμεσες παρεμβάσεις. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν (μαζί και με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας) ώστε να υπάρχει πίεση στην ΠΔΕ Κρήτης και το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με την αναμοριοδότηση και τα «δυσπρόσιτα». Συμφώνησαν επίσης ότι δεν πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο στην περιοχή, όπως επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα, και να υπάρχει έγκαιρη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων. Τέλος, επισημάνθηκε πως θα υπάρξει συνεργασία και για το θέμα των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και ήδη ο δήμαρχος έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση του οργανισμού.

 

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ θα συνεχίσει τις επαφές με τις δημοτικές αρχές της Π.Ε. Ρεθύμνου.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                        Δέσποινα Νικολάου

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: