23 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ. ΑΜΑΡΙΟΥ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

              ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

              Ρέθυμνο, 20/01/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

              ΕΞΕΡΧ.: 026

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

              ΠΡΟΣ: Σχολ. μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

              ΔΔΕ Ρεθύμνου/ ΠΔΕ Κρήτης

              Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

               Περιφ. Δήμοι Π.Ε. Ρεθύμνου                  

               Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

               ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου

                                                                                                  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δ. ΑΜΑΡΙΟΥ

 

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Αμαρίου κ. Εμμ. Ψαρουδάκη πραγματοποίησε στο δημαρχείο στους Αγ. Αποστόλους την Παρασκευή 19/1/2024 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει η ΕΛΜΕΡ με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές των περιφερειακών Δήμων για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών κατέθεσαν στον κ. Ψαρουδάκη υπόμνημα με το οποίο ζητάνε να εξεταστεί από τη δημοτική αρχή η δυνατότητα οικονομικής σίτισης και στέγασης σε εκπαιδευτικούς ως κίνητρα διαμονής τους κοντά στο σχολικό συγκρότημα του Φουρφουρά και στο Γυμνάσιο Συβρίτου, ενώ συζητήθηκε επίσης το θέμα των αραιών δρομολογίων του ΚΤΕΛ και επιμέρους ζητήματα των σχολείων ευθύνης του Δήμου Αμαρίου.

 

Ο κ. Ψαρουδάκης ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ για την πορεία ανακαίνισης του παλιού οικοτροφείου στον Φουρφουρά, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε ενάμιση με δύο χρόνια και θα λειτουργεί ως οικοτροφείο, θέατρο, γυμναστήριο, έχοντας τη δυνατότητα να παρέχει στέγαση και σίτιση σε εκπαιδευτικούς. Όπως τόνισε, όταν οι εκπαιδευτικοί μένουν στην επαρχία, αλλάζει το στάτους της περιοχής.

 

Υπήρξε επίσης ενημέρωση σχετικά με την ανακαίνιση του παλιού δημοτικού στον χώρο του Γυμνασίου Συβρίτου για αθλητικές και άλλες χρήσεις, καθώς και σχετικά με βελτιωτικές παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα του Φουρφουρά (βιβλιοθήκη, κιόσκι κ.ά.). Ακόμα, συζητήθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Σχολής Ασωμάτων.

 

Κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν η εισήγηση του Προϊσταμένου ΔΔΕ Ρεθύμνου κ. Μαραγκάκη για το κλείσιμο του Γυμνασίου Συβρίτου. Ο κ. Ψαρουδάκης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της περιοχής (απουσία αστικού κέντρου, μεγάλες αποστάσεις, σχολική διαρροή κλπ), οι οποίες καθιστούν ακόμα πιο απαραίτητη τη λειτουργία και των τριών σχολικών μονάδων του Δήμου, και επισήμανε την άμεση αντίδραση των τοπικών αρχών στην πρόταση για «συγχώνευση» του Γυμνασίου Συβρίτου με εκείνο του Φουρφουρά.

 

Από την πλευρά του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ στάθηκε στην ανάγκη έγκαιρης στελέχωσης όλων των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς και ειδικό προσωπικό, αποδοκίμασε κάθε απόπειρα για κλείσιμο σχολείων, έθεσε το ζήτημα της επαναμοριοδότησης των σχολείων του νομού με τον χαρακτηρισμό των μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου ως δυσπρόσιτων και έκρινε ως σημαντική τη συστράτευση όλων των εμπλεκομένων μερών και των τοπικών κοινωνιών στην προστασία του δημόσιου αγαθού της Παιδείας.

 

Οι επαφές του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ με τους δημάρχους και αντιδημάρχους της Π.Ε. Ρεθύμνου θα συνεχιστούν.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                              Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                       Δέσποινα Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: