22 Ιανουαρίου 2024

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2023-24

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 10/01/2024

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

 ΕΞΕΡΧ.: 020

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

ΠΡΟΣ: Περιφ. Δήμους Π.Ε. Ρεθύμνου

ΚΟΙΝ: Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

 ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

ΔΔΕ Ρεθύμνου/ΠΔΕ Κρήτης

 Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

Αξιότιμοι κύριοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι Παιδείας,

 

γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν στα επαρχιακά σχολεία του Ρεθύμνου, με την εύρεση στέγης, το υψηλό κόστος μετακίνησης και τα αραιά δρομολόγια του ΚΤΕΛ να αποτελούν κάποια από αυτά και να προστίθενται στο εν γένει ακριβό κόστος στην Ελλάδα, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν συνολικά τον νομό μας, από τη χαμηλή και καθόλου ελκυστική μοριοδότηση των σχολικών μονάδων μέχρι την απουσία ακτοπλοϊκής και αεροπορικής συγκοινωνίας.

 

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την πολιτική χρόνιας υποστελέχωσης των σχολείων που ακολουθείται σε κεντρικό επίπεδο, έχουν ως συνέπεια πολλά και διαρκή κενά εκπαιδευτικών, σχολική διαρροή και, στο βάθος, ερήμωση της υπαίθρου.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, γνωρίζοντας ασφαλώς τις περιορισμένες δυνατότητες των Δήμων – συνέπεια και αυτό της υποχρηματοδότησης κάθε φορέα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με κοινωνικές παροχές –, προσβλέπει στη συνεργασία μαζί σας και σε αυτό το πλαίσιο ξεκινάει σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές για να συζητήσουμε τα παραπάνω και να εξετάσουμε τη δυνατότητα για:

·         Διαθέσιμες οικίες για εκπαιδευτικούς κοντά στα σχολεία υπηρέτησης με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και χαμηλό ή μηδενικό ενοίκιο.

·         Δωρεάν ή με χαμηλό κόστος σίτιση σε δημοτικές δομές.

·         Κοινή απεύθυνση στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και το ΚΤΕΛ για πύκνωση των δρομολογίων προς την ύπαιθρο του νομού.

·         Κοινή απεύθυνση σε ΠΔΕ Κρήτης και ΥΠΑΙΘΑ για α) έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό  β) αύξηση της μοριοδότησης των σχολείων του Ρεθύμνου (με αφετηρία τα 3 μόρια για τα σχολεία της πρωτεύουσας) και χαρακτηρισμό των μακρινών σχολείων ως δυσπρόσιτων.

 

Προσβλέπουμε σε μια αποδοτική και ειλικρινή συνεργασία.

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                               Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                        Δέσποινα Νικολάου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: