31 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 24η/30-10-2023

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ηλιακάκη16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131

ΣΥΝΔΙΚ.ΧΡΟΝΙΑ: 2022-23

e-mail: elmereth@gmail.com

Ρέθυμνο, 30/10/2023

faceboοκ:  https://www.facebook.com/elmereth /

ΕΞΕΡΧ.:124

blog:elme-rethymno.blogspot.com/

 ΠΡΟΣ:  Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

             ΔΔΕ Ρεθύμνου

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 24η/30-10-2023

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κατά την 24η τακτική συνεδρίασή του τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 αποφάσισε:

1.      α. Να επικοινωνήσει με τον Δήμο Αμαρίου, τον Σύλλογο Γονέων και τη διεύθυνση του Γυμνασίου Συβρίτου και με κάθε άλλο πιθανό εμπλεκόμενο φορέα προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού ενέργειες για να αποφευχθεί το κλείσιμο του αναφερθέντος σχολείου, παρά την αντίθετη  εισήγηση του Προϊστάμενου της Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου στο ΥΠΑΙΘΑ, ο οποίος προτείνει κλείσιμο του σχολείου.

β.  Να διερευνήσει αν υπάρχουν παρόμοιες εισηγήσεις και για κλείσιμο άλλου σχολείου ή σχολείων και να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες.

2.      Να δηλώσει την αμέριστη στήριξή του στις τέσσερις αγωνίστριες (μεταξύ των οποίων και μία συναδέλφισσα), οι οποίες έπεσαν θύματα φασιστικής επίθεσης στις 5 Μαρτίου του 2020. Ενόψει της νέας εκδίκασης που έχει οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή της στις τέσσερις αγωνίστριες και ζητάει να προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

3.      Να διερευνήσει και νέες καταγγελίες συναδέλφων για συνεχείς αυθαιρεσίες  της Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο ΔΔΕ, αλλά και διευθυντών/τριών, αναφορικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών, τη χορήγηση αδειών, τη διαχείριση των μαθητικών καταλήψεων κ.ά., και να παρέμβει ανάλογα.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος            Η  Γ. Γραμματέας

                                  Χρήστος Σουρουλής               Δέσποινα Νικολάου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: