Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Πρωτομαγιά 2012


Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς
Τρίτη 1η Μάη, 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου


Δεν είναι αργία!

Η επέτειος της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο τον Μάιο του 1886 μας υπενθυμίζει ότι όλα όσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι και οι λαοί είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.
Σήμερα, οι διεκδικήσεις του προ-προηγούμενου αιώνα για οχτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι δραματικά επίκαιρες, καθώς ό,τι κερδήθηκε στη διάρκεια αυτών των χρόνων αφανίζεται κάτω από τον οδοστρωτήρα των μνημονίων.
Οι αγώνες του παρελθόντος μας δίνουν έμπνευση και δύναμη για να θέσουμε –εμείς οι ίδιοι– τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει στο μέσον μιας προεκλογικής περιόδου που γίνεται υπό το ειδικό καθεστώς των μνημονίων μέσα σε ένα κλίμα εκβιαστικών «διλημμάτων», ότι έρχεται χάος και καταστροφή αν ο λαός σταματήσει αυτή την πορεία. Ήδη οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. με δηλώσεις, άρθρα και απειλές παρεμβαίνουν ωμά και διεξάγουν τη δική τους «προεκλογική καμπάνια» με στόχο να συνεχιστεί η πολιτική τους που υποθηκεύει το μέλλον και οδηγεί ολόκληρη την κοινωνία σε αργό θάνατο.

Τα «διλήμματα» αυτά θα τα απαντήσει ο λαός στο δρόμο!

Η φετινή Πρωτομαγιά δίνει το έναυσμα για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων που δίνει ο λαός μας εδώ και δύο χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.
Θεωρούμε ότι –ειδικά στη σημερινή συγκυρία– ο «εορτασμός» της Εργατικής Πρωτομαγιάς με επετειακά μνημόσυνα αποτελεί προσβολή στη μνήμη των αγωνιστών του Σικάγο. Μια αθόρυβη πρωτομαγιά «στην εξοχή» είναι μέσα στην ατζέντα των υπηρετών της τρόικας και των μνημονίων.

Να μην αφήσουμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά να περάσει αθόρυβα!

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, ξέρουμε όλοι ότι οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους δεν θα έρθουν χωρίς τη δική μας συλλογική δράση, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες μας.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς
Τρίτη 1η Μάη, 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: