24 Απριλίου 2018

Για τον πόλεμο και την επέμβαση στη Συρία

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου
Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ.74131
e-mail: elmereth@gmail.com



Η θέση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας  και  της  Γαλλίας  ενάντια στον λαό της Συρίας. Οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., υλοποιούν το σχέδιο τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής. Λαοί και χώρες θυσιάζονται για την καπιταλιστική κερδοφορία. Οι πόλεμοι και το βάθεμα της εκμετάλλευσης  είναι οι τρόποι για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του.
Οι πολεμικές επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν νέα κύματα προσφύγων. ΗΠΑ και Ε.Ε. με την επέμβασή τους δημιουργούν εκατόμβες νεκρών και χιλιάδες ξεριζωμένων, ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν τα σύνορα τους, αρνούμενοι να δεχτούν τους πρόσφυγες που οι επεμβάσεις τους δημιούργησαν.
Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Αεροπλάνα και πλοία του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν ως ορμητήρια τις βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί μπλέκει την χώρα σε αυτή την αιματοχυσία για χάρη του κεφαλαίου. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας τη βαρβαρότητα ΗΠΑ και Ε.Ε., παραχωρώντας διευκολύνσεις στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.
Καλούμε τους εργαζομένους να αντισταθούν, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου βρίσκεται σε επαφή με τις άλλες ΕΛΜΕ της Κρήτης και άλλες συλλογικότητες για την οργάνωση αντιπολεμικών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.
·        ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
·        ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
·        ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
·        ΕΙΡΗΝΗ – ΦΙΛΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: