Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Ενημέρωση για το χωροταξικό των σχολείων


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Παρασκευή 20 Απριλίου υπήρξε στα γραφεία της ΔΔΕ συνάντηση των διευθυντών των σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, την οποία συγκάλεσε η κα Πετρακάκη. Σε αυτή τη συνάντηση παραβρέθηκε και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίλυση του χωροταξικού ζητήματος και της κατανομής των μαθητών. Αν έγινε κάποια πρόοδος ή όχι είναι κάτι που μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ υποστήριξε στην παρέμβασή του ότι:
1. Για να προκύψει ο ακριβής αριθμός μαθητών που κάθε σχολείο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει, πρέπει να μην υπολογίζονται όλοι οι χώροι ως αίθουσες διδασκαλίας, αλλά να προβλέπονται εργαστήρια φυσικών επιστημών, εργαστήρια υπολογιστών, βιβλιοθήκες και κάθε υποστηρικτικός χώρος που προβλέπεται από τον νόμο.
2. Όλα τα Γυμνάσια της πόλης οφείλουν να έχουν τμήματα ένταξης, με βάση τα χωροταξικά κριτήρια.
3. Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές πρέπει να σκύψουν πάνω από το συγκεκριμένο πρόβλημα, με κριτήρια την παροχή μόρφωσης στους μαθητές με τους καλύτερους δυνατούς όρους και με αίσθημα συναδελφικότητας, ώστε να στηριχτούν όλες οι σχολικές μονάδες της περιοχής, και ειδικά οι νεότευκτες.

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: