08 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ με τους συναδέλφους αναπληρωτές για το θέμα των υπερωριών τους

Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου ενημέρωσε πως οι συνάδελφοι αναπληρωτές που ανήκουν στα έργα ΠΔΕ (Δημοσίων Επενδύσεων), Εξατομικευμένη (Τμήματα Ένταξης) και Εξειδικευμένη (Παράλληλη Στήριξη) δεν θα πληρωθούν υπερωρίες, όπως ρητά διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων έργων από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε ενώ ήδη εδώ και βδομάδες έχουν ανατεθεί από το οικείο ΠΥΣΔΕ ή με αποφάσεις συλλόγων υπερωρίες σε συναδέλφους αναπληρωτές των παραπάνω κατηγοριών.

Μέχρι σήμερα καμιά επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για το αν τελικά θα εξασφαλιστούν κονδύλια για να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα δεδουλευμένα τους. Επιπλέον η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου, παρά το αίτημα της ΕΛΜΕΡ, δεν έχει αναστείλει τις αποφάσεις ανάθεσης των συγκεκριμένων υπερωριών αναγκάζοντας τους συναδέλφους να συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τις υπερωρίες αυτές. Το αποτέλεσμα είναι πως το Υπουργείο και η ΔΙΔΕ Ρεθύμνου συναινούν σε ένα νομικά έωλο και εργασιακά απαράδεκτο καθεστώς του να επιβάλουν την απλήρωτη εργασία.

Αυτός ο εμπαιγμός της «εθελοντικής» εργασίας έρχεται να επιβληθεί στο πιο χτυπημένο κομμάτι των συναδέλφων μας, στους συναδέλφους αναπληρωτές και επιβεβαιώνει πως αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Αυτή η πρακτική δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο και αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα τόσο των αναπληρωτών όσο και των μονίμων εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό επιβάλλεται να απαιτήσουμε από το Υπουργείο να εξασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια για να πληρωθούν οι συνάδελφοι τις υπερωρίες τους αναδρομικά και στην περίπτωση που αυτό δεν διασφαλιστεί να αποδεσμευτούν από αυτές.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να μην συμβιβαστούν με τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλεται και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των κεκτημένων τους. Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές του ΠΔΕ & ΕΣΠΑ που τους έχουν ανατεθεί υπερωρίες αλλά και όσους αναπληρωτές θέλουν να αγωνιστούν μαζί με το σωματείο μας για την υπεράσπιση των κεκτημένων τους σε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 8μ.μ. στο Στέκι των Καθηγητών.

7/12/2015
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: