Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση για τις ομάδες εργασίας της ΕΛΜΕΡ

Ενημέρωση για τις ομάδες εργασίας της ΕΛΜΕΡ

Με βάση την απόφαση της Γ.Σ. για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την καλύτερη και πιο πολύπλευρη λειτουργία του σωματείου μας, σας ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί οι εξής ομάδες:

«Ομάδα συντονισμού με σωματεία» 
Η Ομάδα «συντονισμού των σωματείων» ξεκίνησε από την ανάγκη οι εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους να βρεθούμε μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες από τους εργασιακούς μας χώρους και από τους αγώνες μας. Στόχος μας είναι μέσα από κοινές συζητήσεις-εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις να υπάρξει συμπόρευση και οι επί μέρους πρωτοβουλίες και αγώνες να αποκτήσουν ένα κοινό βηματισμό.

Ομάδα «Εναλλακτικών δράσεων» 
Η ομάδα Εναλλακτικών δράσεων ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της απεργία των Καθηγητών. Αφορμή ήταν η σιωπηλή πικετοφορία του Μουσικού Σχολείου και η πανεκπαιδευτική πορεία που οργάνωσε η Ένωση Γονέων Ρεθύμνου που έκλεισε με την συναυλία «Για την Παιδεία» που οργανώθηκε στον Δημοτικό Κήπο από φορείς της Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση όλης της τοπικής κοινωνίας μέσα από την συλλογική συμμετοχή.

Πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις στην πόλη.
Ραντεβού κάθε Τρίτη, στις 8:30μ.μ., στο Στέκι των Καθηγητών.

«Αντιφασιστική Ομάδα της ΕΛΜΕΡ» 
Η Αντιφασιστική Ομάδα της ΕΛΜΕΡ καλεί τους συναδέλφους να συζητήσουμε τα προβλήματα που βιώνουν στα σχολεία τους και να διερευνήσουμε παιδαγωγικές πρακτικές αντιμετώπισης τους. Ενόψει της σχολικής εορτής της 17ης Νοεμβρίου σας καλούμε να ανταλλάξουμε υλικό προς αξιοποίηση στα σχολεία μας. Επίσης σας καλούμε να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες μας και να μοιραστούμε την εμπειρία μας, όσοι συνάδελφοι σκοπεύουν και φέτος να αναλάβουν project-προγράμματα αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στην ενδοσχολική βία, κτλ, με την υποστήριξη και Πανεπιστημιακών δασκάλων που ενδιαφέρονται να στηρίξουν και να οργανώσουν τέτοιες δράσεις.
Επόμενο ραντεβού: Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 8μ.μ., στο Στέκι των Καθηγητών.

Επίσης, πρόκειται να λειτουργήσει ομάδα τύπου, ομάδα συντονισμού με τους γονείς και ομάδα εναλλακτικών μαθημάτων. Για τις ομάδες αυτές θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: