07 Οκτωβρίου 2012

Κάτω τα μέτρα που εξαθλιώνουν τον λαό και διαλύουν την χώρα

Όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα
Δευτέρα 8/10 στις 19:00 στο Δημαρχείο 

Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι

Σχεδόν τρείς μήνες μετά τις εκλογές και τίποτα από όσα εξαγγέλθηκαν προεκλογικά δεν ισχύει. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έρχεται να εφαρμόσει κατά γράμμα τα επαχθή μέτρα του Μνημονίου 2. Κι όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το κακοπαιγμένο θέατρο της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές, η πραγματικότητα είναι μία: το περιβόητο πακέτο των 11,5 δις ευρώ (ή 16 ή 18 ή 20) αποτελεί την χαριστική βολή σε μισθούς, συντάξεις αλλά και ότι έχει απομείνει από πρόνοια. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το ταχύτατο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λιμάνια, βραχονησίδες, βουνά κλπ) τότε ολοκληρώνεται η εικόνα μιας χώρας που μετατρέπεται γοργά σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη.
Και όλα αυτά την στιγμή που βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην χρεοκοπία, όπου η παιδεία και η υγεία διαλύονται, όπου η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπου σχεδόν το 50% του πληθυσμού είναι στα όρια της φτώχειας και όλο και περισσότεροι από μας δεν ξέρουμε πως θα βγάλουμε το χειμώνα.
Ενδεικτικά μόνο, στο Ρέθυμνο η ανεργία τον Ιούλιο είχε φτάσει στο 34%, οι επίσημα καταγεγραμμένες άπορες οικογένειες φτάνουν τις 600, τα σχολεία έχουν χρήματα για θέρμανση-νερό-ρεύμα-καθαριότητα μέχρι τις αρχές Νοέμβρη και μετά τέλος, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου οδεύει προς την υποβάθμιση αν όχι το οριστικό κλείσιμο, το λιμάνι και η χερσαία ζώνη από το Δελφίνι έως την «Πασαρέλα» ξεπουλιούνται σε ιδιώτες και πολλά άλλα.

Αγωνιστική ετοιμότητα για να μην περάσουν τα μέτρα

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τις τρόικες εσωτερικού-εξωτερικού είναι να βγούμε ξανά στους δρόμους, να τους φέρουμε ξανά αντιμέτωπους με την δύναμη μας, την δύναμη του ξεσηκωμένου λαού, όπως κάναμε και τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια.
Η αρχή έγινε με την τελευταία γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη. Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα δείχνοντας ακριβώς ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αφετηρία ενός νέου γύρου αγώνων οι οποίοι είναι ανάγκη να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν όσο πλησιάζουμε προς την ψήφιση των μέτρων.

  • Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά σε κοινές επιτροπές και συνελεύσεις που θα προετοιμάσουν τον παρατεταμένο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.
  • Με πολύμορφες δράσεις, με απογευματινές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, με απεργίες να δώσουμε την μάχη να μην ψηφιστούν τα μέτρα –ταφόπλακα και να ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτές και όσους τις υπηρετούν.
  • Μέσα από την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να δώσουμε την μάχη για την επιβίωση.

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται από τοπικούς φορείς, σωματεία και κινήσεις του Ρεθύμνου συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα την Δευτέρα 8/10 στις 7μμ στο Δημαρχείο. Να είμαστε όλοι εκεί!

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

Όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα Δευτέρα 8/10 στις 19:00 στο Δημαρχείο

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: