07 Ιουνίου 2012

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Η τραμπουκική επίθεση του «εκπροσώπου τύπου» της ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» Η. Κασιδιάρη στις υποψήφιες βουλευτίνες Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου εξέπληξε δυσάρεστα εκείνους που πίστευαν πως η εν λόγω οργάνωση είναι ένα κόμμα ανάμεσα στα άλλα. Για όσους όμως γνωρίζουν τι θα πει ναζισμός, είτε γιατί ξέρουν ιστορία είτε γιατί την έζησαν, η επίθεση αυτή καμία έκπληξη δεν προξένησε.

Οι χρυσαυγίτες και τα παρακλάδια τους (όπως η Ο.Ε.Ρ.) χρόνια τώρα δείχνουν το ποιόν τους σε άνανδρες επιθέσεις εναντίον φτωχών μεταναστών, αλλά και Ελλήνων που υψώνουν φωνή ανθρωπισμού και αλληλεγγύης .
Οι φασίστες δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αρέσκονται να διακηρύττουν. Ποτέ δεν τους είδαμε να διαδηλώνουν στις επισκέψεις των κλιμακίων της τρόικας ή στη βάση της Σούδας. Ποτέ δεν υπερασπίστηκαν τον φτωχό Έλληνα εργάτη۬. Αντιθέτως είτε επιτέθηκαν άμεσα σε Έλληνες απεργούς είτε φορώντας κουκούλες συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής εναντίον διαδηλωτών (όπως από πολλές φωτογραφίες αποδείχτηκε). Όπως και στη ναζιστική Γερμανία, έτσι και στην Ελλάδα του σήμερα, οι φασιστικές οργανώσεις δεν αμφισβητούν το σύστημα (όπως χιλιάδες συμπατριώτες μας πίστεψαν), αλλά τουναντίον το στηρίζουν ως το πιο απεχθές στήριγμά του. Να θεωρήσουμε τυχαίο που ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στις εκπροσώπους του Κομουνιστικού Κόμματος και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι π.χ. στον «εμβρόντητο» και αδρανή κ. Παυλόπουλο; Για να μη σχολιάσουμε την ..παλικαρίσια στάση του να χτυπήσει γυναίκα! (Επίσης ενδεικτικό των φασιστικών αντιλήψεων για τη γυναίκα και τον ρόλο της).

Ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για το έλλειμμα μόρφωσης που διέπει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν οι άμυνες απέναντι στις ιδεολογίες μίσους. Δεν είναι μόνο τι ιστορία μαθαίνουν τα παιδιά μας, αλλά και τι μήνυμα τους δίνει ένα σχολείο χρησιμοθηρικό, ανταγωνιστικό, ένα σχολείο που ξεχωρίζει τους «λίγους και εκλεκτούς» από τον «όχλο» των παιδιών των λαϊκών γειτονιών, της φτωχής υπαίθρου, των παιδιών που πηγαίνουν στα ΕΠΑΛ γιατί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν αλλού.

Ως εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε μαζί με γονείς και μαθητές για δημόσια εκπαίδευση που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση στα παιδιά, με βαθιά γνώση της ιστορίας και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου, μετανάστη ή Έλληνα.

Καλούμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας να απομονώσουν τους όψιμους «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε παρόμοια συμπεριφορά και νοοτροπία. Είναι ευνόητο πως κανείς εχέφρων πολίτης δεν θα εμπιστευόταν έναν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου για εκπρόσωπό του (όπως είναι πολλά μέλη αυτής της συμμορίας). Πόσο μάλλον έναν νοσταλγό της σβάστικας, από την οποία και ο δικός μας τόπος έχει υποφέρει.

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: