Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Τα πρώτα δείγματα της αξιολόγησης που σχεδιάζουν...

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση - καταγγελία της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων που μας δίνει μια εικόνα για το πως θα λειτουργήσει και τον ρόλο που θα παίξει η αξιολόγηση που σχεδιάζουν. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καταγγελία Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων ν. Κυκλάδων

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του σχολικού συμβούλου φιλολόγων στο Ν. Κυκλάδων κ. Τουλιά, ο οποίος στις συναντήσεις του με τους συναδέλφους επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στις σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα ο σχολικός σύμβουλος δήλωσε ότι θα είναι ο βασικός παράγοντας στην αξιολόγηση – χειραγώγηση που προωθεί το υπουργείο, ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και θα τοποθετούνται οι συνάδελφοι στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με τις δικές του υποδείξεις, ενώ επικαλέστηκε και Γάλλους ειδικούς (!) οι οποίοι θα προβαίνουν σε αξιολόγηση για το εκπαιδευτικό έργο, που θα μπορεί να οδηγήσει και σε απολύσεις συναδέλφων.

Δεν γνωρίζουμε τις πηγές πληροφόρησης του σχολικού συμβούλου για το νέο του ρόλο στην εκπαίδευση, αλλά αυτό που ισχύει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ότι ο σχολικός σύμβουλος έχει ρόλο καθοδήγησης και εμψύχωσης του εκπαιδευτικού και σε καμιά περίπτωση δεν είναι εκτελεστικό όργανο της διοίκησης με σκοπό την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών

Η στάση του σχολικού συμβούλου δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια του υπουργείου να συνδέσει την αξιολόγηση – χειραγώγηση με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη του εκπαιδευτικού, προκειμένου να τον ενοχοποιήσει για όλες τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κοινωνία έχει αξιολογήσει αρνητικά το υπουργείο και την ηγεσία του για τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές που σχεδιάζει και εφαρμόζει, όπως καθυστερήσεις και ελλείψεις βιβλίων, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, διάλυση τεχνικής εκπαίδευσης, σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, υποχρηματοδότηση σχολείων, κλείσιμο αθλητικών και μουσικών σχολείων, κατάργηση πρόσθετης διδακτικής στήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας…

Στον καιρό και στο σχολείο του ΔΝΤ οι σχολικοί σύμβουλοι καλούνται να πάρουν θέση. Θα κρατήσουν ψηλά το κεφάλι υποστηρίζοντας τον εκπαιδευτικό, το μαθητή το δημόσιο σχολείο, ή θα γίνουν οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της μαύρης συμμαχίας του κεφαλαίου και θα εφαρμόσουν τις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας παιδείας.

Συνάδελφοι, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να πάρουμε τον αγώνα της αντίστασης στα χέρια μας. Όπλα μας είναι η ταξική αλληλεγγύη και το δίκιο μας. Οφείλουμε στους μαθητές μας και στην αξιοπρέπεια μας να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: