Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

Ένα νοσοκομείο χωρίς φιάλες…

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οργανώσαμε -στο πλαίσιο δράσεων της σχολικής κοινότητας προς την ευρύτερη κοινωνία- την δημιουργία μίας τράπεζας αίματος για τα παιδιά του σχολείου, τους συγγενείς τους και την ευρύτερη κοινωνία του Τσεσμέ. Η κίνηση μας αυτή έχει σκοπό, εκτός από το πρακτικό ζήτημα της συγκέντρωσης αίματος, να διδάξει στους μαθητές και τις μαθήτριές μας την σημασία της εθελοντικής προσφοράς και την ανταπόκριση στις ανάγκες των συνάνθρωπων μας.

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της τράπεζας έχει προγραμματιστεί για το πρωί της 23ης Μαρτίου στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Με έκπληξη, όμως, πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο Ρεθύμνου ότι αυτή η κίνηση μας δε μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης φιαλών!!

Όλοι γνωρίζουμε την μεγάλη έλλειψη σε αίμα στη χώρα μας, αλλά και την προσπάθεια να αναπτυχθεί η εθελοντική αιμοδοσία. Και όμως το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αδυνατεί να ανταποκριθεί στο αυτονόητο. Με δεδομένη την ανάγκη για αίμα, το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο.

Μας λυπεί όλους βαθύτατα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία εθελοντική αιμοδοσία εκτός των εγκαταστάσεών του. Ακούμε από τον διοικητή, αλλά και τον τοπικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τις μεγάλες επιτυχίες στον εξορθολογισμό της διοίκησης και τη μείωση του κόστους. Αν, όμως, εξορθολογισμός σημαίνει να μην υπάρχουν στο νοσοκομείο απλά και βασικά υλικά, όπως φιάλες αίματος, τότε τι μπορεί να θεωρηθεί παραλογισμός;

Ως Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και απαιτούμε για τους μαθητές μας το αυτονόητο: να γίνει κανονικά η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: