20 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Παρασκευής 17/2

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μετά από μια ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αποφάσισε να προτείνει στην ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία της πόλης τη συνέχιση του αγώνα με σκοπό να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων και αυτοί που τις εφαρμόζουν.

Η συνέλευση έκρινε πως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα οι μονοήμερες απεργίες, οι στάσεις εργασίας και οι συμβολικές διαμαρτυρίες δεν φτάνουν. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αφού ούτε η δουλειά τους, ούτε οι όποιες απολαβές ή τα ελάχιστα δικαιώματα που τους έχουν απομείνει δεν είναι εξασφαλισμένα. Ακόμα και το κράτος του οποίου είναι υπάλληλοι τίθεται πια υπό αίρεση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα συναινέσουν στην καταστροφική πολιτική που ακολουθείται, ούτε στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας. Γι’ αυτό προτείνουν απεργία διαρκείας μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου, κάτι που αν επιτευχθεί θα «φρενάρει» τις ορέξεις και κάθε άλλης κυβέρνησης να εφαρμόσει παρόμοια πολιτική. Οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος, όμως ο μόνος νικηφόρος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα.

Η απόφαση πάρθηκε με 58 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 12 λευκά. Αξίζει να επισημανθεί πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, συνάδελφοι που ψήφισαν λευκό δεν το έκαναν γιατί διαφωνούσαν με την απεργία διαρκείας αλλά με τον χαρακτηρισμό της ως «πολιτική».

17/2/2012
ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: