Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ με αφορμή πρόσφατο έγγραφο της Εισαγγελίας Ρεθύμνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Με αφορμή έγγραφο της Εισαγγελίας Ρεθύμνου, με το οποίο ζητούνται ατομικά στοιχεία μαθητή από σχολείο της πόλης μας και δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά ζητούνται σε σχέση με τη συμμετοχή στις μαθητικές καταλήψεις, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ θέλει να καταστήσει σαφή τα εξής:
  1. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων δε μπορεί να αποτελεί αρμοδιότητα του εισαγγελέα και της αστυνομίας. Όποια προβλήματα ανακύπτουν μπορούν να λυθούν μόνο εντός της σχολικής κοινότητας και πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου.
  2. Θεωρούμε απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις με την απειλή ποινικών διώξεων και καταστολής. Καλούμε τους συναδέλφους και ειδικά τους διευθυντές των σχολείων να αρνηθούν να παρέχουν στοιχεία μαθητών που θα χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ θα πράξει ότι είναι αναγκαίο για να στηρίξει ουσιαστικά τους συναδέλφους σε περίπτωση που ασκηθούν πιέσεις σε αυτή την κατεύθυνση.
  3. Θα είμαστε παρόντες για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της πολιτικής ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, όπως απαιτεί ο ρόλος μας και η συνείδησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: