15 Νοεμβρίου 2011

Τα Μαθήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΕΛΜΕΡ ξεκινούν την Τετάρτη 16 Νοέμβρη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου οργανώνει μαθήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους μαθητές των Γυμνασίων και, από εφέτος, των Λυκείων του νομού μας. Τα μαθήματα αρχίζουν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και θα γίνονται στο χώρο του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου από τις 2 μέχρι και τις 8 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των μαθημάτων από τα σχολεία τους.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε από το Σωματείο μας σε μια περίοδο που η πολιτική των Μνημονίων συνθλίβει όλο και περισσότερες οικογένειες και ταυτόχρονα το κράτος αποσύρεται από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες.
Η Παιδεία και η Υγεία, τομείς «ζημιογόνοι» σύμφωνα με τη λογική της αγοράς, είναι οι πρώτοι τομείς που πλήττονται. Έτσι, μετά την κατάργηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, εφέτος ξεκινήσαμε –και πιθανά να τελειώσουμε– τη χρονιά χωρίς βιβλία, με λιγότερους καθηγητές και περισσότερους μαθητές στα τμήματα, με δυσκολία σε πολλές περιοχές να έχουμε στα σχολεία ακόμα και τα στοιχειώδη, όπως θέρμανση και χαρτί φωτοτυπικού…
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, πολλοί μαθητές μας δεν θα μπορούσαν να έχουν τη διδακτική βοήθεια που έχουν ανάγκη.

Το Σωματείο μας, διαβλέποντας από πέρυσι προς τα πού κατευθύνεται η χώρα και ποιες συνέπειες θα έχει αυτή η πορεία για την κοινωνία, αποφάσισε να προσπαθήσει να καλύψει αυτή την ανάγκη με το εξής σκεπτικό:
  • Απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού ιστού θέλουμε να προωθήσουμε τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Κάνουμε πράξη το σύνθημα «Κανένας μόνος του στην κρίση» συμβάλλοντας στη δημιουργία Δικτύων Αλληλεγγύης ξεκινώντας από αυτούς που είναι πιο κοντά μας, τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους.
  • Απέναντι στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού που μας υποβάλλεται, αντιπαρατάσσουμε τη λογική ότι τα κοινά προβλήματα απαιτούν ενωτικούς αγώνες. Κάνουμε ένα πρακτικό βήμα στην οικοδόμηση ενός πραγματικού πανεκπαιδευτικού μετώπου συσφίγγοντας τις σχέσεις μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Διεκδικούμε το κοινωνικό δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλους. Η πολιτεία οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες πρόσθετης διδακτικής στήριξης των μαθητών. Δεν παραιτούμαστε από αυτή τη διεκδίκηση αλλά, αντίθετα, αναδεικνύουμε περισσότερο αυτή την ανάγκη.
  • Η γνώση είναι δύναμη ανατροπής! Η ελπίδα για ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον βρίσκεται στη νεολαία. Στη νέα γενιά που εκτός από τα χρέη (τους) κληρονομεί και την μεγάλη παράδοση των –δυστυχώς ανολοκλήρωτων– αγώνων του λαού μας. Δικό μας «χρέος» είναι να μορφώσουμε αυτή τη γενιά όσο καλύτερα μπορούμε…

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας, από την παραχώρηση του χώρου μέχρι την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων. Τους Συλλόγους Γονέων για τη συνεργασία, τη στήριξή τους και την βοήθεια που θα προσφέρουν για τη γραμματειακή υποστήριξη.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον συνάδελφο Αλεξανδράκη Αλέξανδρο για τη βοήθειά του στη σύνταξη του προγράμματος των μαθημάτων και όλους τους παρακάτω συναδέλφους, που προσφέρουν εθελοντικά τον ελεύθερο χρόνο τους για να διδάξουν:

1. ΑΔΑΜΗΣ Ν. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γ. ΦΥΣΙΚΟΣ, 3. ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΙΡ. ΧΗΜΙΚΟΣ, 4. ΒΕΝΕΤΗΣ Κ. ΒΙΛΟΓΟΣ, 5. ΒΛΑΧΑΚΗ Ε. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 6. ΒΡΟΝΤΑΚΗ Μ. ΧΗΜΙΚΟΣ, 7. ΓΑΡΤΖΟΛΑΚΗ Μ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 8. ΓΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΕΜ. ΧΗΜΙΚΟΣ, 9. ΓΛΕΝΗΣ Ν. ΦΥΣΙΚΟΣ, 10. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Γ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 11. ΔΡΟΥΔΑΚΗ Γ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ, 12. ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ Α. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 13. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 14. ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ Ε. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 15. ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΑΦ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 16. ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΥ Ε. ΑΓΓΛΙΚΩΝ, 17. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Ε. ΒΙΟΛΟΓΟΣ, 18. ΜΑΚΡΗΣ Μ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 19. ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ Ρ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 20. ΜΑΝΙΑΒΟΣ Σ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 21. ΜΑΝΤΖΙΟΣ Χ. ΧΗΜΙΚΟΣ, 22. ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, 23. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 24. ΝΤΟΥΝΗ Μ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 25. ΝΤΡΕΚΗ Δ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 26. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ν. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, 27. ΠΑΓΙΑΒΛΗ Γ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 28. ΠΑΓΩΝΗ Σ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 29. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ Μ. ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ, 30. ΠΑΠΑΔΑΚΗ Β. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 31. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, 32. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ν. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 33. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ε. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 34. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ν. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 35. ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ Γ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 36. ΠΕΤΣΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΕΥ. ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, 37. ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗΣ Β. ΦΥΣΙΚΟΣ, 38. ΣΑΜΙΟΣ Ν. ΦΥΣΙΚΟΣ, 39. ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 40. ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ Μ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, 41. ΣΑΡΧΩΣΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, 42. ΣΟΥΛΟΥΜΗ ΣΤ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 43. ΣΟΥΡΟΥΛΗΣ Χ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 44. ΣΠΙΤΑΔΑΚΗ Β. ΑΓΓΛΙΚΩΝ, 45. ΣΤΑΜΟΣ Γ. ΧΗΜΙΚΟΣ, 46. ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ Σ. ΧΗΜΙΚΟΣ, 47. ΤΟΥΤΟΥΤΖΙΔΑΚΗ ΑΡ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 48. ΤΡΟΥΛΙΝΑΚΗ Ε. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 49. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤ. ΦΥΣΙΚΟΣ

Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη αν παραλείψαμε να αναφέρουμε κάποιον συνάδελφο και υποσχόμαστε ότι θα επανορθώσουμε άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: