27 Νοεμβρίου 2011

1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι κινητοποιήσεις του Οκτώβρη, που κορυφώθηκαν με τη 48ωρη Γενική Απεργία στις 19 & 20 και με τα πρωτοφανή γεγονότα στις παρελάσεις της 28ης, ανάγκασαν την κυβέρνηση Παπανδρέου να παραιτηθεί.

Μετά τις παλινωδίες της εξαγγελίας – και της απαγόρευσης! – διεξαγωγής δημοψηφίσματος, δημιουργήθηκε νέα κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξη των Ευρωπαίων εταίρων, με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση ότι η ίδια απεχθής πολιτική θα συνεχιστεί.

Όλα τα κόμματα που δύο χρόνια τώρα στηρίζουν την πολιτική του Μνημονίου έσπευσαν να συνεργαστούν για την «εθνική σωτηρία» - βλέπε στήριξη ντόπιων και ξένων τραπεζιτών, εφοπλιστών και μεγάλων επιχειρήσεων στις πλάτες εργαζομένων και ανέργων. Τα «αντιμνημονιακά» φύλλα συκής έπεσαν!

Η νέα κυβέρνηση, με επικεφαλή της έναν διακεκριμένο εκπρόσωπο των τραπεζών και κάτω από την πίεση της εκδήλωσης φαινομένου κατάρρευσης ισχυρών οικονομιών στην Ευρώπη με τη μορφή ντόμινο, είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει μέτρα σκληρότερης λιτότητας σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και μαγαζάτορες, προκειμένου να σωθούν οι Τράπεζες και να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας.

Με την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή την περασμένη βδομάδα, διαλύθηκαν οι όποιες αυταπάτες είχαν δημιουργηθεί για το μέλλον που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»:
  • νέα φοροκαταιγίδα για τα λαϊκά στρώματα
  • έναρξη της διαδικασίας εργασιακής εφεδρείας από Δευτέρα (με τελικό στόχο την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων)
  • εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
  • κατάρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων
  • αύξηση τιμολογίων και ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ που προσφέρουν βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό και το ρεύμα
  • υποχρηματοδότηση και κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.
Είτε με την παλιά είτε με τη νέα κυβέρνηση, η δική μας δυνατότητα να σώσουμε τη ζωή και το μέλλον μας είναι ο δρόμος του αγώνα.

Ο Οκτώβρης έδειξε ότι είναι δυνατόν οι αγώνες μας να επιβάλουν πολιτικές εξελίξεις. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ τον Νοέμβριο, έδειξαν ότι μπορούμε να έχουμε και θετικά αποτελέσματα. Ήδη, πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα έχουν πάρει αποφάσεις για τη στήριξη των πολιτών που δεν θέλουν και δεν μπορούν να πληρώσουν το παράνομο χαράτσι και η κυβέρνηση αναγκάζεται σε υποχώρηση αναστέλλοντας τη διαδικασία διακοπής του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής.
(Ο δήμος Ρεθύμνου, μετά από την πίεση των πολιτών που μάζεψαν 2500 υπογραφές σε δύο μόλις μέρες, πήρε μια άνευρη «για τα μάτια του κόσμου» απόφαση που και αυτή ακόμα την υλοποίησή της παραπέμπει στον Δικηγορικό Σύλλογο…)

Μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί στο δρόμο, όπως έδειξαν οι προηγούμενοι μήνες, μπορούμε να επιβάλλουμε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν… Μόνο με τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μπορούμε να σωθούμε από τη νέα φτώχεια που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

Ενωτικοί αγώνες - αγώνες διαρκείας

μέχρι να πέσει η κυβέρνηση των Τραπεζιτών,
η κυβέρνηση των κομμάτων των μνημονίων
και οι πολιτικές τους


Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 9:30 στο 3ο Γυμνάσιο
Όλοι στην απεργία και στους δρόμους την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη

Απεργιακή επιτροπή της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: