Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αποτέλεσαν φέτος αφορμή για να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αποδοκιμάστηκαν από μαθητές, γονείς και εργαζόμενους για την πολιτική τους που διαλύει την δημόσια παιδεία και την υγεία, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και για την εμπλοκή της χώρας μας στην επέμβαση των συνήθων «προστατών» στη Λιβύη.

Στην εποχή του Μνημονίου, τα δημοκρατικά κεκτημένα της ελευθερίας έκφρασης γνώμης και διαμαρτυρίας – όπως και το ίδιο το σύνταγμα- έχουν γίνει κενό γράμμα. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τα στελέχη της είναι να καταπνίγεται κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, μια ομάδα των συμπολιτών μας που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, δέχτηκε εντελώς απρόκλητα άγρια επίθεση από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την πρωτοφανή αντιδημοκρατική συμπεριφορά της αστυνομίας που, προκειμένου να «προστατέψουν» τον πολιτικό τους προϊστάμενο και βουλευτή Ρεθύμνου Μ. Όθωνα από τις αποδοκιμασίες των πολιτών, έφτασε στο σημείο να ξυλοκοπήσει και να περάσει χειροπέδες σε δύο από τους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό και την προσαγωγή συναδέλφου μας που το μόνο του «έγκλημα» ήταν η φωτογράφηση των γεγονότων.

Πάνω απ’ όλα καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης η οποία συνοψίζεται στις προκλητικές δηλώσεις του Μ. Όθωνα περί «ασήμαντης ομάδας πολιτών». Η εξουσία πάντα θα βλέπει τον λαό ασήμαντο, μέχρι να σηκώσει το ανάστημά του. Αυτό φοβούνται, και αυτό ακριβώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν.

Από την πλευρά μας, όλοι εμείς οι «ασήμαντοι πολίτες» δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργία της Τετάρτης 30 Μαρτίου ενάντια:

  • στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων
  • στις περικοπές των δαπανών για την παιδεία
  • στο μισθολόγιο των νέων περικοπών
  • στη διάλυση του ΟΠΑΔ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΡΕΘΥΜΝΟ την Τετάρτη 30 Μάρτη, ώρα 11:00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ
(Δημοκρατίας 10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: