13 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε συζήτηση για τη δυνατότητα να οργανώσουμε σε εθελοντική βάση την ενισχυτική διδασκαλία

Συνάδελφοι,

Αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΡ τον περασμένο Μάιο πρότεινε προς τη συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ, μεταξύ άλλων το εξής:
«Με δική μας ευθύνη, στα πλαίσια της αλληλεγγύης των εργαζομένων και χωρίς καμία συνεργασία με το υπουργείο και τις διευθύνσεις, οργανώνουμε σε εθελοντική βάση την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια (η οποία έχει καταργηθεί – αντίθετα, στην ΠΔΣ που τυπικά γίνεται ακόμα, απαιτούμε να γίνουν έγκαιρα προσλήψεις).»
Η πρόταση αυτή επιχειρούσε να απαντήσει στην αναγκαιότητα να υπάρξει κοινή δράση όλων των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, για την οποία μια προϋπόθεση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη.

Η πραγματικότητα σήμερα είναι ακόμα χειρότερη. Η ΠΔΣ με απόφαση του υπουργείου καταργήθηκε στην πράξη με την πρόφαση της αναδιοργάνωσης σπρώχνοντας ακόμα περισσότερους μαθητές στα φροντιστήρια, τη στιγμή που η μέση οικογένεια δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες.

Θεωρούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι ακόμα περισσότερο αναγκαίο να μην αφήσουμε αβοήθητα τα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών. Σας καλούμε να συζητήσουμε για τη δυνατότητά μας να κάνουμε πράξη την παραπάνω πρόταση, το Σάββατο 16 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Στέκι των Καθηγητών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: