13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ σχετικά με την παρέμβαση της ΕΛΜΕΡ στην εκδήλωση του βουλευτή Μ. Όθωνα

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με απόφασή του παρενέβη στην εκδήλωση απολογισμού και λογοδοσίας που διοργάνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του νομού κος Μανώλης Όθωνας, με σκοπό να εκφραστεί και να ακουστεί ο αντίλογος των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Καρουζάκης Ευθύμης και η γραμματέας Δήμητρα Ντρέκη. Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ παρέθεσε ακριβέστατα (όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός) αποσπάσματα από προεκλογικές δηλώσεις του Μ. Όθωνα που κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού («λεφτά υπάρχουν», «κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη των εργαζομένων είναι μαχαιριά στην καρδιά της οικονομίας»), καταδεικνύοντας το μέγεθος της πολιτικής ασυνέπειας προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών έργων τόσο της κυβέρνησης συνολικά όσο και του ίδιου του βουλευτή Ρεθύμνου.

Στα ίδια πλαίσια ο πρόεδρος επισήμανε την απουσία από την πλευρά του υπουργού αλλά και της κυβέρνησης συνολικά οποιασδήποτε δημοκρατικής και ηθικής νομιμοποίησης για την εφαρμογή της καταστροφικής και ανάλγητης πολιτικής του μνημονίου.

Ιδιαίτερα για τον κρίσιμο τομέα του κοινωνικού κράτους και της παιδείας, τονίσθηκε η ένδεια στην οποία καταδικάζει την παιδεία η πολιτική αυτή αλλά και αναδείχθηκε η κραυγάζουσα απουσία κάθε αναφοράς απ' τον κύριο Όθωνα στην κατασκευή νέου σχολείου στο Ρέθυμνο.

Όλα αυτά προφανώς ενόχλησαν και γι' αυτό οι δύο καθημερινές τοπικές εφημερίδες τα αποσιώπησαν. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήθηκε η αναφορά του προέδρου της ΕΛΜΕΡ στο θετικό χαρακτήρα της εκδήλωσης ως βήμα λογοδοσίας, ελέγχου και κριτικής για να δημιουργηθεί μια μαγική εικόνα συναίνεσης και δημοσίων σχέσεων που όλοι οι παρόντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και κυρίως δεν αφορά την ΕΛΜΕΡ και τους εκπροσώπους της.

Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν τέτοιες κατασκευασμένες πραγματικότητες από την πλευρά των ανθρώπων των μέσων και των ιδιοκτητών τους. Το ΔΣ της ΕΛΜΕΡ θα συνεχίσει να παίζει το συνδικαλιστικό, κοινωνικό και θεσμικό του ρόλο χωρίς να πτοείται από τις όποιες τρικλοποδιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: