21 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση από τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Υπ. Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19/11/09 συνάντηση της Υπ. Παιδείας με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η Υπουργός κα Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε 7 προτάσεις – αρχές που αφορούν τις προσλήψεις αλλά και πλευρές της εργασιακής – υπηρεσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα:
  1. Επέμεινε στη θέση ότι κάθε διορισμός στην εκπαίδευση μόνιμου – αναπληρωτή – ωρομισθίου θα περάσει μέσα από την επιτυχή συμμετοχή στο ΑΣΕΠ. Αυτό θα ισχύσει από τον επόμενο διαγωνισμό, ενώ θα προστίθενται και τα μόρια της προϋπηρεσίας. Θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο για όσους βρίσκονται στους πίνακες χωρίς να προσδιορίζονται λεπτομέρειες.
  2. Ζήτησε τις προτάσεις μας για την επιλογή στελεχών και το εργασιακό καθεστώς – υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μόρια κλπ.). Επέμεινε στην πρότασή της για 3ετή παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο της πρώτης τοποθέτησης.
  3. Προσπάθησε να «αμβλύνει» τις εντυπώσεις που δημιούργησε η «στοχοποίηση του εκπαιδευτικού για όλα τα στραβά της εκπαίδευσης», όπως είχε εκτιμήσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 12/11/09.
  4. Δεν δεσμεύτηκε για θέματα που έθεσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπως η ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού και του έργου του, η οικονομική του αναβάθμιση, το ασφαλιστικό καθεστώς, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κατάργηση του θεσμού του ωρομισθίου, η επιστημονική του στήριξη με βελτίωση της αρχικής του εκπαίδευσης και της καθιέρωσης της ετήσιας επιμόρφωσης, η θεσμοθέτηση των 25 μαθητών ως ανώτατο όριο στο τμήμα, κλπ.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επέμεινε στην αναγκαιότητα να συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό και όχι μόνο όσα η Υπ. Παιδείας τοποθετεί στη δική της ατζέντα για «δημόσια διαβούλευση».
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επέμεινε στην αναγκαιότητα να διοριστούν εκπαιδευτικοί σε όλα τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία, χωρίς καμία αναβολή.

Μετά τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επιμένει στην απόφασή του για:
  • Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 12:30 μμ (σταθμός ηλεκτρικού «Νερατζιώτισα», Μαρούσι). Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών κηρύσσουμε: 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα, 30/11/09 από 11 πμ - 2 μμ για την πρωινή βάρδια και 2 μμ - 5 μμ για την απογευματινή βάρδια.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας, όπου το κρίνουν απαραίτητο, να κηρύξουν τρίωρη στάση και κατά τις ώρες 8 - 11 πμ, προκειμένου να οργανωθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ (εκτός Αττικής) να εξασφαλίσουν τη μεταφορά των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
Διεκδικούμε:
  • Καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες.
  • Άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.
  • Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τις πελατειακού τύπου πολιτικές που άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Όχι στην αξιολόγηση –χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την αμφισβήτηση της μόνιμης εργασίας.
  • Να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της ΟΛΜΕ για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
  • Ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού και του έργου του (οικονομική, ασφαλιστική, εργασιακή, επιστημονική).

Δεν υπάρχουν σχόλια: