11 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση για την εισβολή στη λωρίδα της Γάζας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Η εισβολή των δολοφόνων σιωνιστών του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας έρχεται να συμπληρώσει τους συνεχείς βομβαρδισμούς που έσπειραν το θάνατο σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους και σακάτεψαν χιλιάδες άλλους.
Για άλλη μια φορά ο παλαιστινιακός λαός πληρώνει με το αίμα αμάχων, ακόμη και μικρών παιδιών, το δικαίωμα του να ζει στην πατρίδα του.

Το έγκλημα αυτό συντελείται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνήσεων της Ε.Ε. -και της ελληνικής κυβέρνησης- δεν εξαπατούν κανέναν: Η πολιτική τους των «ίσων αποστάσεων» είναι αυτή που δίνει το πράσινο φως στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης που τηρεί στάση «ουδετερότητας» τη στιγμή που οι ΗΠΑ προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό λιμάνι του Αστακού για τη μεταφορά 3.000 τόνων πυρομαχικών προς το Ισραήλ. Απαιτούμε να καταδικάσει άμεσα και απερίφραστα τη συντελούμενη γενοκτονία και να μην επιτρέψει τη χρήση ελληνικού εδάφους για αποστολή όπλων στο κράτος κατοχής, κάνοντας έτσι τη χώρα μας συνένοχο στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για μια λεύτερη πατρίδα είναι δίκαιος! Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και αλληλεγγύη μας σ’ αυτόν τον αγώνα και καλούμε τους Ρεθυμνιώτες να εκφράσουν έμπρακτα με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση και διαδήλωση την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο που διοργανώνουν οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης μας για να απαιτήσουμε:
  • Έξω οι ισραηλινοί απ’ τη Γάζα.
  • Να σταματήσει αμέσως ο αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας.
  • Να σταλεί κάθε αναγκαία βοήθεια (τρόφιμα –φάρμακα –ιατρικό υλικό) και να απαιτήσουμε απ’ την κυβέρνηση να περιθάλψει τους βαριά τραυματισμένους Παλαιστινίους.
  • Η ουδετερότητα είναι συνενοχή! Να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Καμία διευκόλυνση από την Ελλάδα για αποστολή πολεμικού υλικού στο Ισραήλ.
  • Έξω οι Βάσεις του θανάτου απ’ τον τόπο μας.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: