11 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Το βράδυ της Δευτέρας 22/12/08 η Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γενική Γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και να έχει υποστεί μόνιμες βλάβες σε άλλα ζωτικά όργανα. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της.

Η εταιρεία στην οποία δούλευε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, όπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει η ίδια και το σωματείο της, καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Οι καταγγελίες αυτές έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό, δηλαδή οι κρατικές εταιρίες-πελάτες δεν αντιδρούσαν στα παράπονα για τον εργολάβο και δεν παρενέβαιναν για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα τελευταία δεχόταν απειλές για τη συνδικαλιστική της δράση. Είναι και εργάτρια και γυναίκα και μετανάστρια και για αυτό μάλλον κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν να έχει και φωνή.

Ο εργασιακός μεσαίωνας φέρνει μαζί του και τον κανονικό μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους σταματήσουμε. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
  • Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.
  • Ζητάμε την κατοχύρωση ελεύθερου συνδικαλισμού, μόνιμη και ασφαλισμένη εργασία με πλήρες ωράριο, και αναγνώριση βαρέως και ανθυγιεινού επαγγέλματος.
  • Απαιτούμε από την πολιτεία να πάψει να χρησιμοποιεί υπεργολάβους για την καθαριότητα στις κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να προσλάβουν οι ίδιες προσωπικό για το έργο της καθαριότητας.
Εκφράζοντας και έμπρακτα την ολόψυχη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, καλούμε τους συναδέλφους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για οικονομική στήριξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο λογαριασμό:

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

* Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση της ΠΕΚΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: